Nieuws Oost-Vlaanderen Galloo Gent op Europese lijst scheepsrecyclagebedrijven

Galloo Gent op Europese lijst scheepsrecyclagebedrijven

Galloo Gent op Europese lijst scheepsrecyclagebedrijven

Het recyclagebedrijf Galloo Gent staat op de Europese lijst voor scheepsrecyclinginrichtingen. Deze officiële lijst werd door de Europese Commissie goedgekeurd en bevat de erkende werven voor de sloop van zeeschepen. Daarbij gaat veel aandacht naar de veiligheid van de werknemers en het milieu hygiënische aspect. Galloo Gent is al langer de enige permanent vergunde scheepsafbraakwerf in België en werd voorgedragen door OVAM. De opname in de Europese lijst vervalt eind maart 2020.

De eerste 18 scheepswerven op de lijst liggen allemaal in de EU. Ze voldoen aan de strengste normen inzake duurzaamheid, veiligheid en milieu. Karmenu Vella, Europees Commissaris voor Milieu, Maritieme Zaken en Visserij: “Ik feliciteer de 18 Europese bedrijven op de Europese lijst van scheepsrecyclinginrichtingen. De lijst geeft een duidelijk signaal dat een veilige en milieu hygiënisch verantwoorde recycling begint in Europa. Met de lijst sluiten we de lus voor de Europese maritieme industrie: deze schepen werden vaak ontworpen en gebouwd in Europa. Wij verzorgen hen aan het eind van hun leven ook op een respectvolle manier.”

Galloo Gent is gesitueerd tussen het Noorddok en het Sifferdok in Gent-Zeehaven. Het is deel van de Galloo Groep, één van de belangrijkste recyclagebedrijven van ferro- en non-ferrometalen in West-Europa. Galloo Gent speelt een belangrijke rol in de internationale schroothandel en exporteert jaarlijks 850 000 ton naar Turkije, Egypte en Azië. Het bedrijf beschikt in de Gentse haven over een schaar (2000 ton) en een pers (600 ton) voor de verwerking van schroot. Daarenboven is het terrein uitgerust met een dok om schepen te slopen (tot 200 meter lengte). Ook treinwagons en andere metaalconstructies worden door Galloo Gent verwerkt.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.