Nieuws Oost-Vlaanderen Garage Thoen laat nieuwe Audi terminal bouwen door Mathieu Gijbels

Garage Thoen laat nieuwe Audi terminal bouwen door Mathieu Gijbels

Garage Thoen laat nieuwe Audi terminal bouwen door Mathieu Gijbels

FMSH5984Op dinsdag 2 juni vond de kolomzetting plaats van de nieuwe Audi Terminal van Garage Thoen in Hofstade. In België staan er momenteel nog maar een paar ‘Audi Terminals’. De nieuwste opent eind dit jaar haar deuren in Hofstade, het wordt meteen de eerste Audi Terminal in Oost-Vlaanderen. Audi en VW Garage Thoen investeert in deze gloednieuwe garage en zorgt zo voor deze primeur. Het ontwerp van deze nieuwe Audi toonzaal komt van de hand van architectenbureau Orens-Van Grimbergen. Aannemer Mathieu Gijbels zal de nieuwbouw realiseren. De werken zijn begin mei gestart en eind dit jaar is de oplevering voorzien.

De Audi Terminal: een perfect samenspel tussen design en functionaliteit

De nieuwe Audi Terminal van Garage Thoen is ontworpen volgens het ‘Terminalconcept’ van Audi. “Opvallend is de geperforeerde buitenplaat met honinggraadstructuur en de grote glaspartij die voor een bijzonder strakke look zorgen”, aldus architect Koen Van Grimbergen. “Bij de binnenafwerking wordt elk detail minutieus vormgegeven zodat de showroom een zeer luxueuze sfeer zal ademen.”

Bij het ontwerp van de toonzaal stond ook het creëren van voldoende ruimte centraal. “De toonzaal beschikt over een oppervlakte van 1.024 m² en biedt plaats aan 17 wagens. Zo creëren we een ‘boetiekgevoel’ bij elk Audi model en krijgt elke wagen de nodige ruimte om te stralen. Bovendien zal er ook een virtuele showroom aanwezig zijn. Dit is een aparte ruimte die klanten toelaat hun droomwagen samen te stellen op een groot led-scherm, een primeur in België”, aldus Koen Van Grimbergen.

Bouwplannen worden na 5 jaar werkelijkheid.

François Thoen, zaakvoerder van Garage Thoen, en zijn team zijn terecht zeer fier op dit project. “Momenteel hebben we drie vestigingen: Aalst, Wieze en Zottegem. Ongetwijfeld wordt de nieuwe toonzaal in Hofstade het pronkstuk van onze vestigingen. In de Audi Terminal zullen uitsluitend Audi modellen tentoongesteld worden wat de exclusiviteit van het merk extra onderstreept. We verwachten dat de Audi Terminal de beleving rond het merk bij onze klanten nog zal vergroten en dankzij de ruime werkplaats van meer dan 1.200 m² kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.”

“We investeren niet enkel in een gloednieuwe top infrastructuur, maar creëren ook extra tewerkstelling in de regio. Dankzij dit project zullen er zeker een aantal extra jobs bijkomen”, vertelt François Thoen.

Kiezen voor reputatie en ervaring

Bij de zoektocht naar een geschikte aannemer voor het bouwproject kwam Garage Thoen al snel bij de Limburgse aannemer Mathieu Gijbels uit. “Mathieu Gijbels heeft een stevige reputatie in garagebouw. Bovendien hebben ze 5 jaar geleden de eerste Audi Terminal van België gebouwd. Qua referentie kan dat tellen. Die ervaring en de ‘klik’ die we hadden met bouwadviseur Johan Vandegaer gaf de doorslag om met Mathieu Gijbels in zee te gaan”, aldus François Thoen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.