Nieuws Oost-Vlaanderen Geef je medewerkers een tuinkantoor in plaats van een bedrijfswagen

Geef je medewerkers een tuinkantoor in plaats van een bedrijfswagen

Geef je medewerkers een tuinkantoor in plaats van een bedrijfswagen

DE PINTE – De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat thuiswerken het nieuwe normaal is geworden. Helaas beschikt niet iedereen over de luxe van een aparte bureauruimte in huis. Systimber Houtschakelbouw heeft hiervoor een oplossing: een hoogkwalitatief houten huisje voor in je tuin. Zo ben je verzekerd van een rustige werkplek, houd je werk en privé gescheiden en geniet je dag in dag uit van contact met de natuur. Het is bovendien fiscaal interessant voor de werkgever.

Werkgevers en werknemers in ons land maken graag en gretig gebruik van diverse extralegale voordelen. Van kleine zoals maaltijdcheques, een smartphone, tablet of laptop. Maar vooral van één groot voordeel: een auto van de firma. Waarmee de begunstigde dan, net als die vele duizenden anderen met een bedrijfswagen, honderden saaie uren per jaar in de file kan staan.

De voorbije maanden zijn we bovendien massaal gaan thuiswerken. Verwacht wordt dat ook na de coronapiek bedrijven hierop steeds vaker zullen inzetten. Maar van huis uit werken blijkt niet altijd een geschenk uit de hemel te zijn. Want lang niet iedereen beschikt thuis over een plek waar hij zich kan concentreren, weg van het kabaal van de kinderen, gerammel van potten of pannen of rommel in huis. De oplossing? Een tuinkantoor. Een huisje in je tuin waar jij als werknemer in alle stilte en vrijheid je ding kan doen, met zicht naar buiten, thuis en toch afgescheiden van je privé. En ook je baas kan er munt uit slaan. Want voor hem is het een aantrekkelijke fiscale aftrekpost.

Een buitenkans voor werknemer én werkgever

Wolfgang Verraes en Karel Vervaet, zaakvoerders van Systimber: “Werkgevers en hun boekhouders zijn soms op zoek naar ‘kosten’, en kopen of leasen dan bijvoorbeeld sneller en meer nieuwe bedrijfswagens dan nodig is. Waarom investeren ze niet eens in een tuinkantoor voor hun medewerkers? Boekhoudkundig gezien is het voordeliger om een tuinkantoor aan te kopen op naam van een firma dan op naam van een privépersoon. Een tuinkantoor van Systimber kost tussen de 20.000 en de 40.000 euro, de 21% btw is te recupereren en de volledige prijs kan worden ingebracht als kost.”

“Werkgevers kunnen een tuinkantoor niet enkel kopen”, vervolgt het duo. “Ze kunnen het ook huren, vanaf 500 euro per maand. Dat is goedkoper dan de leasekost van vele bedrijfswagens. En ook die huurprijs kunnen ze inbrengen. We werken nu ook aan een formule waarbij de werknemer het huiskantoor na 5 à 10 jaar kan overkopen aan residuwaarde.”

Procedé uniek in Europa

Systimber is een houtschakelbouwsysteem dat is gebaseerd op massieve balken van 8 cm dik vurenhout die met behulp van een speciale metalen afstandhouder op een meccanosimpele manier verticaal met elkaar worden verbonden. Dat levert panelen voor muren, daken en vloeren op die nog kunnen ‘werken’, maar die door een verdoken epdm-dichting tussen de balken toch absoluut maatvast en luchtdicht zijn, wat met een traditionele houtmassiefbouw niet kan worden gegarandeerd. Het procedé is uniek in Europa en de oplossing wordt beschermd met een patent.

Het optrekken verloopt snel en eenvoudig. Alle nodige onderdelen komen op de werf toe in de vorm van een bouwpakket. De montage zelf duurt gemiddeld 48 uur, de afwerking nog eens 24 uur. De lichtheid en goede hanteerbaarheid maken het Systimber-systeem geschikt voor alle tuinen, ook die met weinig manoeuvreerruimte zoals stadstuintjes. Voor de opbouw is er immers geen hijskraan nodig.

Losstaande bijgebouwen in de tuin komen in vele gevallen trouwens in aanmerking voor een vrijstelling van een bouwvergunning. Tot 40 vierkante meter oppervlakte geldt enkel een meldingsplicht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.