Nieuws Oost-Vlaanderen Geen cupcakes, maar ‘pupcakes’: Delphine Dewitte heeft een bakkerij voor honden

Geen cupcakes, maar ‘pupcakes’: Delphine Dewitte heeft een bakkerij voor honden

Delphine Dewitte bakt vaak taarten voor haar hond Stella. Foto fvv

Geen cupcakes, maar ‘pupcakes’: Delphine Dewitte heeft een bakkerij voor honden

DRONGEN, NEVELE – Wij eten graag cupcakes, maar je trouwe viervoeter heeft waarschijnlijk liever de ‘pupcakes’ van Delphine Dewitte (35) uit Nevele. Overdag is de hondenliefhebster consultant maar na haar uren bakt ze taarten voor honden.

Delphine Dewitte, opgegroeid in Drongen, bakt al haar hele leven graag zoetigheden. Vrienden en familie mochten vaak van haar taarten en koekjes proeven en ze droomde ooit zelfs van haar eigen bakkershuisje.

“Maar er zijn al zo veel plekken waar je lekker gebak kunt eten, dus dat schrok me af. Toen mama vroeg om eens een taart te bakken voor haar hond die één jaar werd, bracht dat me op ideeën”, vertelt Delphine.

De hobbybakster verdiepte zich in de materie en stelde zelf recepten samen met ingrediënten die honden mogen eten. Elke taart maakt ze op maat van de gelukkige hond. “Ik werk alleen op bestelling en kan daardoor rekening houden met eventuele allergieën. Zo zijn bijvoorbeeld veel honden allergisch voor kip.”

Allergieën

De taarten variëren per seizoen. Tijdens het jachtseizoen zit er veel wild in, momenteel gebruikt Delphine veel pompoen en in de zomermaanden opteert ze wel eens voor bosbessen. Haar taarten zijn allemaal gluten-, lactose- en suikervrij en dus relatief gezond voor honden. “Met Kerstmis maak ik ook kerstbuches die honden kunnen delen. Je kan een grote taart ook in stukjes snijden en invriezen en later zelfs als ijsje aan je hond geven.”

Foto fvv

Delphine werkt voltijds als consultant en bakt in het weekend de taarten in haar keuken thuis. Met haar eenjarige hond Stella heeft ze de ideale testviervoeter. Twee jaar geleden maakte ze een scheiding mee en daarna nam ze Stella in huis. “Ik heb drie kinderen die nu door co-ouderschap niet meer elke dag bij mij zijn. In de week dat ze er niet zijn, werkt het als therapie voor mij om in mijn keuken aan de slag te gaan.”

Catcakes

Ook mensen kunnen perfect van de hondentaarten eten, al zijn ze niet zo zoet als die van een banketbakker. Op aanvraag maakt Delphine ook ‘catcakes’. “Dat vind ik wel moeilijker, want de meeste katten zijn gewend aan korrels of nat voer en kennen de textuur van een cupcake niet.”

Daarnaast maakt de hondenliefhebster ook hondenkussens, sjaaltjes en speelgoed voor honden onder de naam Stella’s Home. Met haar hondengebak staat Delphine op verschillende markten in onder meer Drongen, Sint-Martens-Latem en Deinze. De bestellingen kunnen in Drongen worden afgehaald.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.