Nieuws Oost-Vlaanderen Gent is grote winnaar op Belgian Vegan Awards

Gent is grote winnaar op Belgian Vegan Awards

Gent is grote winnaar op Belgian Vegan Awards

– De veganismevereniging BE Vegan reikt voor de vijfde keer de Belgian Vegan Awards uit. Bijna 5.000 mensen brachten hun stem uit voor hun favoriete vegan ondernemers van 2019! De award bekroont ondernemers die het afgelopen jaar in het oog sprongen met hun vegan aanbod, en dat zijn er steeds meer. Waar vroeger af en toe nog internationele spelers opdoken in de lijst, is de lijst met genomineerden dit jaar voor het eerst volledig Belgisch. Bovendien gingen maar liefst 5 awards naar Gentse zaken.

De Belgian Vegan Awards willen vegan-friendly bedrijven een duwtje in de rug geven om nog meer veganistische opties aan te bieden. De prijzen worden telkens uitgereikt voor meerdere categorieën, waaronder beste product, beste campagne, beste webshop en beste dessert. BE Vegan laat de keuze over aan het volk, zij konden op de website hun vegan favorieten van het voorbije jaar aanklikken.

Winnaars

Heel wat Oost-Vlaamse, en dan meer bepaald Gentse zaken vielen in de prijzen. Zo ging de prijs voor beste Product naar de vegan burger van het Gentse Greenway. Wasbar ging lopen met de award voor Beste Lunchzaak. Le Pain Quotidien werd bekroond tot Beste Ontbijt- of Brunchzaak. De prijs voor Beste Catering of Foodtruck ging naar Loving Hut Express en de Beste Fast Food kan je volgende het publiek vinden in De Frietketel.

Verdienstelijke tweede plaats

BE Vegan noemt ook telkens een runner up die de tweede plaats haalde. De runner up voor Beste Fast Food is Greenway. Komkommertijd greep net naast de prijs voor Beste Diner en Plant a Pizza was de tweede meest opmerkelijke nieuwkomer.

Hoog tijd om deze heerlijke plekjes eens uit te testen, als je het mij vraagt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.