Nieuws Oost-Vlaanderen Gent kaapt prijzen weg op Food Waste Awards

Gent kaapt prijzen weg op Food Waste Awards

Gent kaapt prijzen weg op Food Waste Awards

Tijdens de eerste editie van de Food Waste Awards, dat projecten die voedselverlies reduceren in de kijker zet, gaat de Stad Gent met twee van de vier prijzen aan de haal. In de categorie lokale overheden werd het Restorestje door het publiek als winnaar verkozen. Rabot op je bord haalde het bij organisaties sociaal aan de slag met voedselverlies. Het Gentse Wonky, Proef! uit Schellebelle en AZ Nikolaas in Sint-Niklaas vielen naast de prijzen.

Het Restorestje werd in januari 2015 gelanceerd door Stad Gent en Test-Aankoop om voedseloverschotten in de horecasector te vermijden. Mensen kunnen overschotten in restaurants mee naar huis nemen in een gratis, composteerbare doos. “Het Restorestje heeft een vliegende start genomen en twee jaar na de lancering raakt het steeds meer ingeburgerd in Gent. De bekroning met de Food Waste Award geeft nog meer zichtbaarheid aan het Restorestje en toont de relevantie ervan aan. De schroom om overschotten mee te vragen na een restaurantbezoek zal hierdoor verder afnemen”, zegt Tine Heyse, schepen van Milieu en Klimaat. Rabot op je bord, dat door de Stad Gent als Duurzaam Wijkproject werd ondersteund, is een project van Gentse sociale kruideniers. Zij bieden gezonde voeding aan mensen in armoede aan en verminderen daarbij voedseloverschotten.

Binnenkort gaat Gent nog een stap verder in haar strijd tegen voedselverspilling. Samen met OCMW Gent start de stad vanaf maart een logistiek platform dat voedseloverschotten uit de Gentse regio zal recupereren en herverdelen naar Gentse sociale organisaties. Tegen eind 2017 wil Gent zo jaarlijks 100 ton voedseloverschotten verdelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.