Nieuws Oost-Vlaanderen Gent staat vooraan in de rij voor de circulaire economie

Gent staat vooraan in de rij voor de circulaire economie

Gent staat vooraan in de rij voor de circulaire economie

GENT – In 2017 kregen 70 nieuwe circulaire economieprojecten steun van de Vlaamse overheid, goed voor een totaalbedrag van 10,7 miljoen euro. De projecten komen uit heel diverse sectoren: van technologie en bouw over landbouw tot non profit. De Gentse regio staat mee op de eerste rij.

Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege maakte 4,8 miljoen euro vrij voor 63 projecten rond circulaire stad, ondernemen en aankopen. Ook Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie ondersteunde met 5,9 miljoen euro voor ontwikkeling en onderzoek 7 circulaire economieprojecten binnen de speerpuntclusters (dit zijn groepen van bedrijven die zich bundelen rond een gedeelde innovatie-strategie). Het team Vlaanderen Circulair bij de OVAM ontving in drie maanden tijd 134 projectvoorstellen. 70 projecten uit heel Vlaanderen en in diverse sectoren – van technologie over landbouw tot non profit – ontvangen nu projectsubsidies.

De projecten zijn inmiddels gestart. Maximaal 80% van de projectkosten worden gesubsidieerd, met een maximaal subsidiebedrag van 100.000 euro. De Gentse regio, met liefst 21 projecten, blijkt bijzonder veel aandacht te hebben voor integrale recyclageprojecten. Twee projecten komen uit de rest van Oost-Vlaanderen. De tandem Schauvliege-Muyters wil de belangstelling voor de circulaire economie aanzwengelen door uitgebreid steun te verlenen aan geslaagde projecten.  

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.