Nieuws Oost-Vlaanderen Gent verwelkomt nieuw contactloos hotel

Gent verwelkomt nieuw contactloos hotel

Gent verwelkomt nieuw contactloos hotel

GENT – Deze week verwelkomt Gent een nieuwe vestiging van hotelketen Heirloom. The Librarian in Sint-Jansvest zal net zoals de eerder geopende Heirloom hotels zijn gasten verwelkomen volgens het credo van New Age Hospitality. Bij dit unieke concept worden de beste elementen van vijfsterrenhotels gecombineerd met een huiselijke sfeer, in prachtige historische Gentse panden. “New Age Travelers willen niet benaderd worden, maar zelf het voortouw nemen wanneer nodig. Daarom hebben onze hotels een virtuele receptie, bereikbaar via een breed spectrum aan communicatiekanalen.”

Heirloom is Engels voor erfstuk, en verwijst naar de prachtige, vaak geklasseerde panden die via de hotels een nieuwe bestemming krijgen. Zo kan elke gast zijn eigen stukje Gent ‘erven’ en er zich thuis voelen.The Librarian is de vijfde toevoeging binnen een reeks van succesvolle Heirloom hotels in Gent opgericht door ondernemerskoppel Caroline Delbecque en Nehme Darwiche. Voor de naam en de inrichting van deze hotelvestiging vinden ze inspiratie bij de nabijgelegen stadsbibliotheek De Krook. Dezelfde donkerbruine elementen en robuuste elegantie zijn terug te vinden binnen de authentieke inrichting van het pand. Het hotel beschikt over 9 kamers, stuk voor stuk uitgerust met Belgische vijfsterren kingsize bedden en stijlvolle accenten. Gelegen in het rustige Sint-Jansvest beleven gasten het gezellige thuisgevoel middenin de levendige stad.

New Age Hospitality

De hotels van Heirloom prediken wat de oprichters New Age Hospitality for the New Age Traveler noemen: geen fysieke receptie, maar een virtuele butlerervaring indien gewenst. Geen fysiek contact, geen wachtrij noch papierwerk bij het in- en uitchecken. De Heirloom hotels voelen als het ware als je eigen plekje. Je ontvangt een code die je toegang verleent tot het pand en je eigen kamer en krijgt een mailtje met alle uitleg.

Toch vragen voor, tijdens of na je verblijf? De virtuele receptie is slechts een berichtje of telefoontje verwijderd. Een verse handdoek, het bed opmaken, een restaurantboeking of aanbeveling, tips over culturele en andere activiteiten en evenementen in de stad: het kan allemaal via de virtuele receptie. Deze is 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar via Whatsapp, SMS, Instagram, Viber, Facebook Messenger, mail en telefoon.

Prachtig staaltje ondernemerschap

Caroline Delbecque en Nehme Darwiche zijn serial entrepreneurs in hart in nieren. Caroline ging na haar studies voor de Marriott-groep werken en reisde zo het Midden-Oosten rond. In de Verenigde Arabische Emiraten leerde ze haar man Nehme Darwiche kennen, samen startten ze er hun eigen hotelketen Jannah Hotels. Op vakantie keerden ze vaak terug naar Caroline’s thuisstad Gent, waar Nehme verliefd werd op de historische charme en rijke cultuur van de stad. Hij was het die Caroline overtuigde om hun nomadenleven vaarwel te zwaaien en opnieuw te starten in Gent.

In 2016 startten ze hun Gents avontuur met wat ze het beste kenden, ze openden hun eerste hotel The House of Edward. Dankzij het succes volgden al snel meerdere Heirloom hotels: The House of Trade (2017),  A Flemish Tale (2018), The Mansion (2019) en nu The Librarian. In 2019 openden ze ook een authentiek Libanees restaurant Beiruti.

Uitdagende tijden

“Ondanks de uitdagende tijden blijven we keihard geloven in ons New Age Hospitality concept, en in de stad Gent. We merken dat ons concept hier erg goed onthaald wordt door zowel internationale gasten als Belgen, en dat onze filosofie perfect matcht met de Gentse charme en openhartigheid. We kijken er dan ook naar uit om verder te groeien in onze prachtige stad”, zegt Caroline Delbecque.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.