Nieuws Oost-Vlaanderen Gents AI-bedrijf Trendskout tankt 2,5 miljoen

Gents AI-bedrijf Trendskout tankt 2,5 miljoen

Pauwel Grepdon, Tom Muylle en Koen Ovaere. Foto RR

Gents AI-bedrijf Trendskout tankt 2,5 miljoen

GENT – Trendskout heeft 2,5 miljoen euro groeikapitaal opgehaald. De Gentse scale-up ontwikkelt een AI-platform dat bedrijven helpt met data-analyse.

Trendskout werd drie jaar geleden opgericht door Tom Muylle, Koen Ovaere en Pauwel Grepdon. Die twee laatsten vullen samen de rol van CEO in.

“Bedrijven verzamelen vandaag al heel wat data maar kampen vaak met een gebrek aan technische expertise voor de analyse ervan”, zegt Koen Ovaere. “Met Trendskout verlagen we de drempel om uit bestaande data snel meerwaarde te halen. Onze toepassing focust op sales, klantenondersteuning en kwaliteitscontrole.”

Na een eerste financieringsronde in maart 2021 wordt nu 2,5 miljoen vers kapitaal aangebracht. De inbreng komt vooral van de bestaande aandeelhouders Groep Dewaele en Investlink, de investeringsvennootschap van Bert Van Loco, Hans Van Erum en Frank Staut.

Trendskout zal de nieuwe middelen gebruiken om in het buitenland te groeien. “Het afgelopen jaar hebben we de eerste commerciële stappen in Nederland en Duitsland gezet met een beperkt lokaal team. Dat heeft uitgewezen dat ook daar een sterke vraag is naar onze oplossing”, zegt Pauwel Grepdon. “We gaan ginder onze commerciële teams uitbreiden en ons tegelijk voorbereiden om nieuwe markten te betreden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.