Nieuws Oost-Vlaanderen Gents architectenbureau wint opnieuw wedstrijd

Gents architectenbureau wint opnieuw wedstrijd

Gents architectenbureau wint opnieuw wedstrijd

00000000000bart-cobbaert-denc-studioArchitecten-en studiebureau denc!-studio bvba van Bart Cobbaert en Delphine Deceuninck kwam eerder al al in het nieuws met de bouw van een klimaatneutrale loods voor Natuurpunt (http://www.madeinoostvlaanderen.be/nieuws/gents-architectenbureau-bouwt-klimaatneutrale-loods-voor-natuurpunt/)  en heeft nu opnieuw wedstrijd  gewonnen  met een ontwerp voor de verbouwing en uitbreiding van Acasus, het West-Vlaamse provinciale centrum rond duurzaam wonen, bouwen, en renoveren in Veurne.

Denc!-studio werd door de Provincie West-Vlaanderen samen met een aantal andere architectenbureaus uitgenodigd om aan de wedstrijd deel te nemen  en kreeg daarbij een duidelijke opdrachtomschrijving. Het toonpunt rond duurzaam bouwen in Veurne moet verschillende functies met elkaar combineren.  Het moet kantoren of ateliers omvatten voor startende bedrijven en daarnaast ook  een ontmoetingruimte voor tentoonstellingen en met vergaderzalen, een ruimte voor permanente tentoontstellingen en een kantoor dat advies geeft rond duurzaam bouwen  

“We hergroepeerden de verschillende functies tot twee hoofdgroepen op een aparte locatie: enerzijds de starters- en opleidingspunten (B2B) en anderzijds de toon- en adviespunten (B2C)”, zegt Bart Cobbaert. “We introduceerden ook een “nieuw hart” als draaischijf en ontmoetingsruimte.  De open ruimte doet tegelijk dienst als tentoonstellingsruimte en ontmoetingsruimte en restaurant.”

Kenmerkend voor het ontwerp van de Gentse architecten is ook dat er ruimte is gecreëerd voor groen, onder meer ook via een groendak.  “Uiterraard zijn we bijzonder tevreden dat we als winnaar uit de wedstrijd zijn gekomen”, zegt Bart Cobbaert nog. “Want het gaat natuurlijk om een visitekaartje bij uitstek dat heel goed onze expertise rond duurzaam bouwen in de verf zet.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.