Nieuws Oost-Vlaanderen Gents bedrijf haalt in één week via crowdfunding 5.000 dollar op

Gents bedrijf haalt in één week via crowdfunding 5.000 dollar op

Gents bedrijf haalt in één week via crowdfunding 5.000 dollar op

 

0000000flipHet Gentse bedrijf Deltareference specialiseert zich al enkele jaren in in het ontwerpen van speelgoed, maar pakt nu uit met de FlipCrown, een innovatief fietsonderdeel dat de gebruiker de mogelijkheid biedt om in een handomdraai het stuur evenwijdig aan het voorwiel te plaatsen.  “Nogal wat mensen hebben problemen om hun fiets in de gang of in de garage te stallen omdat hun rijwiel daar te veel plaats inneemt”, zegt zaakvoerder Patrick Jacquet. “Speciaal voor hen pakken wij uit met die oplossing.”

Deltareference startte op 9 februari met een crowdundingcampagne, omdat het tegen 21 maart minstens 15.000 dollar wil ophalen om de FlipCrown wereldwijd te kunnen commercialiseren. Patrick Jacquet: “We opteerden ervoor om dat via het platform Indiegogo te doen, omdat het andere bekende platform Kickstarter voor een Belgisch bedrijf geen evidentie is. Enkel inwoners uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Nederland kunnen momenteel een campagne starten op Kickstarter. Wil je als Belg toch een beroep doen op het platform van Kickstarter dan moet je een vennootschap in één van die landen opzetten.”

Dat belet niet dat Patrick Jacquet en zijn vennoot Rob De Schutter internationale ambities hebben. Ze maken zich sterk dat er een zeer grote markt bestaat voor hun FlipCrown, die ze zowel online als via de betere fietsenwinkel aan de man willen brengen.  “Het gaat om een elegante en discrete oplossing die gemakkelijk op de meeste stadsfietsen kan worden gemonteerd, zodat de fietsen niet alleen gemakkelijk te stallen zijn, maar ook gemakkelijk kunnen worden meegenomen in de trein of in de auto”, zegt Patrick Jacquet nog.

Naast de FlipCrown ontwikkelde Deltareference ook een retrofiets die de naam SlimBike meekreeg en standaard is uitgerust met de FlipCrown en afneembare pedalen

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.