Nieuws Oost-Vlaanderen Gents bureau lanceert nieuwe gratis tool voor afspraken

Gents bureau lanceert nieuwe gratis tool voor afspraken

Gents bureau lanceert nieuwe gratis tool voor afspraken

GENT – Sinds lockdown 3 zijn heel wat handelaren verplicht om klanten alleen te ontvangen via afspraak. Het Gentse Antenna ontwikkelde daarom Afspraakbij.be. Pieter Van Peteghem, zaakvoerder van Antenna: “Onze tool zorgt er voor dat elke handelaar in minder dan 10 minuten een online kalender heeft voor haar of zijn klanten. Hierin kan hij zelf zijn afspraken beheren, maar kunnen klanten ook rechtstreeks afspraken maken, bekijken of annuleren.”

Antenna is een creatief bureau in het Gentse met een focus op kwaliteitsvolle en duurzame digitale oplossingen. Zaakvoerder Pieter Van Peteghem: “We leggen het accent op gebruiksvriendelijke en mooie websites, webshops en webapplicaties die – ondanks het feit dat er sprake kan zijn is van een technische complexiteit – intuïtief werken voor zowel de gebruiker als de bezoeker. Met onze kennis, ervaring en (bewust kleinere) grootte geloven we dat we onze klanten efficiënt en zonder veel overhead kunnen helpen.”

 

Afspraakbij.be

“Als bedrijf houden we ervan om eigen tools te bouwen”, vervolgt hij. “Dat laat ons enerzijds toe om met technologieën te experimenteren. Anderzijds zet het ons volledige team aan om actief te denken over de functionele meerwaarde voor de uiteindelijke gebruikers, niet enkel de technologische implementatie of uitdaging.”

Om zowel hun klanten als andere bedrijven te helpen, bouwde het team van Antenna nu Afspraakbij.be, een heel eenvoudige tool die zaken moet helpen om afspraken mogelijk te maken. In nog geen 10 minuten kan iedereen een gratis online pagina aanmaken waar klanten een afspraak kunnen inboeken.

“Wij mogen als jong bedrijf heel content zijn dat wij in volledig digitaal kunnen werken en dat digitale oplossingen nét onze core-business zijn. Er zijn veel andere sectoren zwaar getroffen door deze pandemie. Het zijn deze sectoren die we met onze tool willen helpen.”

Persoonlijke touch

Het aanmaken van een eigen pagina met kalender voor afspraken is heel gemakkelijk voor handelaars en kan al met enkele klikken. Je bepaalt de openingsuren, de duur van een tijdsslot en hoeveel klanten je kan ontvangen terzelfdertijd. Via vakantiedagen sluit je dagen uit. Elke handelaar kan een eigen logo en hoofdafbeelding bepalen. Daarnaast kies je zelf een kleurenschema dat past bij jouw huisstijl. En zo heeft de handelaar een eigen pagina waar zijn/haar klanten een afspraak kunnen maken. De handelaar krijgt alle komende afspraken met de bijhorende details te zien.

Ook voor klanten is een afspraak maken nu kinderspel. Op basis van de openingsuren, vakantiedagen en reeds gemaakte afspraken krijgt men een handig overzicht van vrije sloten. Na het maken van de afspraak krijgt zowel de handelaar als de klant een e-mail met de details van de afspraak. Een 2-tal uur voor de afspraak wordt de klant nogmaals een herinnering per e-mail. De klant kan vanuit die e-mail ook steeds annuleren. De handelaar krijg op dat moment een e-mail en het tijdsslot komt vrij.

“Onze tool helpt bedrijven en hun klanten niet alleen, het laat ons ook toe aan de slag te gaan met nieuwe technologieën en is voor ons een manier om aan de buitenwereld en potentiële klanten te tonen wie we zijn én wat we kunnen”, besluit Pieter.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.