Foto persbericht Michael Manesse en Leentje Demeester

Gents duo lanceert nieuw ontmoetingsplatform voor singles

WONDELGEM - Goed nieuws voor de singles die hun zoektocht naar een partner of nieuwe vrienden niet on hold willen zetten door corona én genoeg hebben van de gekende datingapps. Vanaf nu kunnen ze via het gloednieuwe ontmoetingsplatform Singletown deelnemen aan een hele reeks events die verder gaan dan swipen of stereotiepe vragen bij speeddates. Singletown kiest daarbij voor een verfrissende filosofie: op een ongedwongen en laagdrempelige manier nieuwe mensen leren kennen staat er op de eerste plaats. Groeit het achteraf uit tot meer? Mooi meegenomen, maar zeker geen doel op zich!

Singles hebben vandaag de dag heel wat mogelijkheden om online te daten. Ze hoeven slechts een app te downloaden of een basis abonnement op een datingplatform te nemen, en het swipen of chatten kan beginnen. Toch leveren deze tools amper iets op. De contacten die tot een echt goed gesprek leiden zijn op één hand te tellen, en steeds opnieuw de moed vinden om alle profielen af te lopen is niet evident. Daarom zoeken steeds meer singles activiteiten waar ze écht mensen ontmoeten. Daten is daarbij niet altijd het eerste doel: naar nieuwe vriendschappen toewerken en van daaruit zien of het meer kan worden, is vaak véél belangrijker.

Oprichters Michael Manesse (34) en Leentje Demeester (47):“Singletown is ontstaan vanuit signalen die we hebben gekregen vanuit onze vriendenkring dat datingapps vaak te oppervlakkig zijn. Wij bieden een gevarieerde mix van activiteiten aan, waar fun én goede gesprekken met andere singles centraal staan. Samen plezier maken én écht contact maken, daar hebben mensen nu nood aan.”

 

Ongedwongen activiteiten met ruimte voor échte gesprekken

Singletown biedt activiteiten aan waarbij de focus ligt op nieuwe mensen leren kennen, op een laagdrempelige manier: geen dure instapkosten of abonnementen, geen intakegesprekken vooraf, gewoon je favoriete event uitkiezen en durven openstaan voor iets nieuws. De activiteiten bieden voor elk wat wils: reisverhalen vertellen, kooktips uitwisselen, favoriete gezelschapsspelen… Daarnaast zijn er ook groepen die over het single-zijn ervaringen uitwisselen en waar deelnemers elkaar helpen door de moeilijke momenten. Én wie weet kom je de man of vrouw van je dromen tegen.

Leentje Demeester: “We hopen dat singles enthousiast worden van ons concept. Vanuit de eerste reacties die we krijgen, merken we dat daar een grote nood aan is: gelijkgestemden ontmoeten tijdens een activiteit of babbel, en je verhaal kunnen doen tegen elkaar. Ook al spreek je elkaar online, toch kan je erg persoonlijke zaken delen en steun geven aan elkaar. En binnenkort, als we weer fysiek mogen afspreken, zal het nog fijner worden!”

Michael bouwde vanuit zijn ervaring in informatica de website van Singletown helemaal zelf en zorgt voor de operationele kant van de zaak. Leentje, wiens ervaring in de coachingwereld ligt en een diploma single coach op zak heeft, begeleidt de events en zorgt voor diepgang. “We denken erg goed na over wat de meerwaarde zal zijn van elk event, wat zit erin dat ons publiek écht vooruit helpt om nieuwe contacten te leggen?”

Online en fysieke events

“Voorlopig zijn de events online, via zoom’, legt Michael uit. “Deelnemers krijgen op voorhand een link en we begeleiden de activiteit volledig digitaal. We hebben ons concept al uitgetest met testpubliek en zij waren echt enthousiast, dus het kàn wel, goeie gesprekken krijgen en fun beleven online.”

Eenmaal het terug kan, zet Singletown ook graag in op fysieke activiteiten. “Er staat trouwens al eentje in het aanbod, dat corona-proof kan doorgaan, van zodra we terug tot 10 bijeen mogen komen”, geeft Leentje mee. “Dat is een graffiti-wandeling in Gent, met nog een extra touch om de contacten te versterken. Een deel van ons online aanbod, gaan we dan ook fysiek organiseren én we verzinnen graag nog nieuwe thema’s en locaties bij!

Meer informatie: www.singletown.events