Nieuws Oost-Vlaanderen Gents modelabel levert je bestelling per fiets

Gents modelabel levert je bestelling per fiets

Gents modelabel levert je bestelling per fiets

GENT – Het Gentse kledingmerk Flâneur Clothing, opgericht door studenten Dries Van Meirhaeghe en Seger Scheyving, pakt uit met een opvallende samenwerking. Ze slaan de handen in elkaar met Cargo Velo, een fietskoerierbedrijf uit Gentbrugge. Klanten die in Gent een bestelling via de webshop plaatsen, krijgen nu hun pakketje via de fiets geleverd.

“In november raakte ik aan de praat met een student mobiliteitswetenschappen aan de UHasselt, toen wij ginds ons personalisatieproject aan het testen waren. Hij merkte op dat e-commerce één van de grootste oorzaken is van de transport- en milieuproblemen in ons land”, vertelt mede-oprichter Dries Van Meirhaeghe. “Duurzaamheid is een heel belangrijke pijler voor ons en daarom besloten we naar een oplossing te zoeken. In Cargo Velo zagen we de ideale partner. Klanten uit Gent, dus ook studenten op kot, kunnen nu vlotter én zonder zware ecologische voetafdruk hun pakketje ontvangen.”

Create your own

In een filmpje is te zien hoe het bestelproces in zijn werk gaat. “Onze klanten kunnen op twee manieren hun bestelling samenstellen”, zegt de student-ondernemer. “Enerzijds kan je kleren uit onze eigen collectie bestellen. Cargo Velo beheert de stock, dus zij kunnen deze gewoon inpakken en leveren via de fiets. Anderzijds kan je via onze nieuwe webapplicatie ‘Create your own’ je eigen tekst op een T-shirt, trui, rugzak, … plaatsen. Deze tekst borduren we dan op het artikel in kwestie en laten we ophalen door de koerier, die de bestelling dan direct gaat leveren.”

Logistieke en ecologische oplossing

De jonge ondernemers hopen de leveringen per fiets op termijn te kunnen uitbreiden naar alle grote steden in Vlaanderen. “We geloven dat dit project mensen bewust kan maken van de logistieke en ecologische problemen die e-commerce met zich meebrengt. Nu zijn we er in geslaagd om in Gent een oplossing aan te bieden, hopelijk lukt het later ook in andere steden. We zien wel wat de toekomst brengt”, besluit Van Meirhaeghe.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.