Curiosa & Co Instagram/curiosaco

Gents snuisterwinkeltje Curiosa & co verhuist naar de Serpentstraat

Na bijna tien jaar post te vatten op de Nederkouter verhuist Curiosa & co, een juwelen -en hebbedingenwinkeltje, naar de Serpentstraat, in een van de oudste buurten van Gent. De verhuis gaat gepaard met een feestweekend, waar de klanten kunnen genieten van een hapje, drankje en enkele kleine cadeautjes.

“De juwelen zijn handgemaakt door ontwerpers met een unieke kijk. Qua stijl nu eens eenvoudig en geometrisch, dan weer opvallend en romantisch.” Zo omschrijft Curiosa & co, dat binnenkort tien kaarsjes uitblaast, zichzelf op haar website. “Omdat het meeste handgemaakt is, zijn er van elk model maar enkele stuks en verandert de collectie heel regelmatig”, lezen we wat verder over de retailer waarin allerlei prullaria tentoongespreid staan. “De naam is afkomstig van oude rariteitenkabinetten die gevuld werden met exotische hebbedingen - curiosa", leren we nog.

Na nagenoeg een decennia vond zaakvoerster Evelien Bogaert de tijd rijp om een nieuw hoofdstuk in te slaan. De bezielster van de knusse zaak uit Gent, dat jaar en dag in de Nederkouter huisde, heropent daarom haar winkeltje in de Serpentstraat, pal in het centrum van de Arteveldestad.

Bogaert laat het naderende jubileum niet zomaar voorbijgaan. In het weekend van 25, 26 en 27 augustus organiseert de eigenares een heus openingsfeest, waar ze van de gelegenheid gebruik maakt om haar trouwe klanten te bedanken en in de watten te leggen en nieuwe klanten een hartelijk welkom te heten.