Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse burgemeester knipt lint door voor officiële start Re-story

Gentse burgemeester knipt lint door voor officiële start Re-story

Gentse burgemeester knipt lint door voor officiële start Re-story

GENT – Gents burgemeester Mathias Declercq, die zich als schepen altijd al sterk heeft gemaakt voor ondernemerschap en innovatie in Gent, knipte gisteren onder de stadshal in het centrum van Gent met de drie oprichters van de coöperatieve vennootschap Re-story een lint door. Het is de officiële start van de toekomst als een gezamenlijke onderneming.

Een jaar na de start van hun succesvolle crowdfunding richten Geert Degrande en Mischa Verheijden, initiatiefnemers van het platform Re-story, versterkt door Elke Leyman, de coöperatieve vennootschap Re-story op. Het drietal ziet de toekomst als een gezamenlijke onderneming.

“De manier waarop we de laatste decennia de economie hebben ingericht brengt onszelf en de planeet ernstige schade toe. Elke dag zien we daar signalen van. Op zoek naar evenwicht, een echt normaal, vinden wij dat de tijd nu een nieuw verhaal nodig heeft”, stelt Mischa Verheijden,

“Re-story levert als journalistiek online platform inspiratie voor dat nieuwe verhaal,” vult Geert Degrande aan, “maar we gaan ook nog een stap verder. We nemen het initiatief tot het vormen van een community. Een groep mensen die elkaar helpt aan de slag te gaan en zo in beweging komt om de transitie waar te maken naar een bewustzijnssamenleving en een betekeniseconomie. Samen kunnen wij het tij keren, als we de toekomst als een gezamenlijke onderneming zien.”

Onder het motto: alleen kan je een kei verleggen, met velen samen verzet je bergen is het volgens de oprichters logisch dat Re-story juridisch gezien de vorm van een coöperatieve vennootschap heeft. De leden van de community zijn dan aandeelhouder van een nieuw levensvatbaar verhaal. Een gezamenlijke onderneming voor de toekomst.

Reageer op dit bericht

Reacties

Andras L. 2021-05-09 09:18:17

Beste Re-story! Hartelijk gefeliciteerd met jullie geboorte! En dit in de lente, de heerlijke periode van her-geboorte. Het kan inderdaad anders! Het woord anders is van dezelfde stam als het woord ander: en hier schuilt de sleutel tot ver-ander-ing. Als één-ieder=ieder-één zich er eindelijk toe verbindt om de ander in zichzelf en zijn/haar naasten te herkennen, erkennen, begrijpen en beminnen, dan wordt er vanzelf een NIEUW VERHAAL geschreven met z'n allen, toch? Een eerste werkwoord van dit nieuwe verhaal kan derhalve zijn: "anderen". Wat zoveel betekent als...door de ander in jezelf en in de anderen te omarmen maak je niet alleen, en eens en voor altijd, komaf met de vrees voor die ander, maar belichaam je de omslag van een maatschappij naar een SAMEN-LEVING. Met hartelijke groet, András (https://www.globalvisionsharing.com).

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.