Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse byNubian gaat samenwerken met Powerhouse

Gentse byNubian gaat samenwerken met Powerhouse

Gentse byNubian gaat samenwerken met Powerhouse

Het Gentse byNubian, dat in 2015 werd opgericht, heeft een samenwerkingsovereenkomst te pakken met het innovatieve energiebedrijf Powerhouse. byNubian helpt bedrijven om hun energieconsumptie in kaart te brengen, terwijl Powerhouse een platform aanbiedt waarmee bedrijven energie rechtstreeks op de markt kunnen kopen en verkopen. Door de kennis en technologie van beide platformen te koppelen, ontstaat er voor het eerst ter wereld een dienst die bedrijven helpt hun eigen duurzame energieproductie, hun verbruik en de ontwikkelingen op de energiemarkt te verbinden.

byNubian reikt oplossingen aan om energiesoftware in gebouwen te controleren, zodat elke vorm van energie op een duurzame en verantwoorde manier gebruikt kan worden. “Ons systeem spoort door middel van algoritmes, kennis en ervaring operationele ondoeltreffendheden op”, zegt Rik Vereecken van byNubian. “Deze know-how zal ingezet worden om het nieuwe platform van Powerhouse te ontwikkelen. Daarnaast zal Powerhouse ook de byNubian producten onder eigen naam verdelen”.

Het Gentse bedrijf neemt dus de rol van watchdog op, die waar ook ter wereld via het internet iedere onregelmatigheid inzake energieverbruik detecteert, registreert en bijstelt. Powerhouse is onderdeel van het Nederlandse energiebedrijf Essent en het Duitse Innogy, en is actief in verschillende Europese landen, waaronder Nederland en België. De samenwerking tussen beide bedrijven levert gegevens op, die ondernemers helpen bij hun verbruik en het optimaliseren van hun energiekosten. Bovendien heeft dit een positief effect op de stabiliteit van het net en energiebevoorrading.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.