Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse cocktailbar bij beste honderd ter wereld

Gentse cocktailbar bij beste honderd ter wereld

Gentse cocktailbar bij beste honderd ter wereld

olivierjacobs_2Niet alles is wat het lijkt. Zo bevat de site “World’s 50 Best Bars” niet vijftig maar honderd cocktailbars in de wereld. En in die top honderd staat ook de Gentse cocktailbar Jigger’s, een geesteskind van Olivier Jacobs en Zaza Bertrand. Plaats 88 mag dan niet spectaculair lijken, het is hoe dan ook een top 100-plaats en Jigger’s is bovendien de enige Belgische bar die het zover heeft geschopt.  “Maar dat is wellicht omdat de jury nog niet alles heeft ontdekt wat ons land op dat vlak te bieden heeft”, liet Olivier Jacobs in De Gentenaar optekenen.  “Het geeft meteen ook aan dat zo’n klassement altijd subjectief is.”

In ieder geval heeft Jigger’s, dat heel sterk de sfeer van de sixties ademt, in de Arteveldestad al een heel sterke reputatie uitgebouwd. De cocktailbar trekt een gemengd publiek aan dat zich de drankjes, die speciaal bij elkaar worden gemixt volgens de smaakvoorkeuren van de klanten, met graagte laat welgevallen.

Ook qua aanpak hebben de uitbaters naar een speciale formule gezocht. Wie immers iets wil gaan drinken in “The Noble Drug Store”, zoals de bar zichzelf ook noemt, moet reserveren. Dit kanalleen maar op de dag zelf, vanaf 16 u. en enkel telefonisch en voor groepen van maximum zes personen. Het hele idee is gebaseerd op de “prohibition”-periode in de Verenigde Staten toen er in wezen een alcoholverbod was, dat echter wel werd omzeild.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.