Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse communicatiestudio koppelt Gents creatief talent voor het goede doel

Gentse communicatiestudio koppelt Gents creatief talent voor het goede doel

Gentse communicatiestudio koppelt Gents creatief talent voor het goede doel

GENT – In navolging van hun liefdadigheidsproject vorig jaar, startten Lien De Vuyst en Jennifer Malomgré van communicatiestudio Canada in Gent dit eindejaar opnieuw een actie om het Gents Solidariteitsfonds voor Moeilijke Tijden te steunen. Hiervoor wisten ze bekende en minder bekende toptalenten uit Regio Gent te strikken. Op www.dichter.be kunnen mensen zeven geïllustreerde kortverhalen kopen en de opbrengst gaat integraal naar het solidariteitsfonds. 

“Dichter brengt creatieve fotografen, kunstenaars, vormgevers en schrijvers uit de omgeving van Gent dichter bij elkaar”, vertelt Lien De Vuyst. “We verenigen en verkopen creativiteit en met de opbrengst helpen we de armoede- en kansenkloof in onze stad mee te dichten.”

Creatieve blind date

In december verkoopt hun solidair project ‘Dichter’ zeven geïllustreerde kortverhalen ten voordele van het Gents solidariteitsfonds voor moeilijke tijden. Raf Walschaerts, Ignaas Devisch, Ruth Van de steene, Joke Van Caesbroeck, Valérie Du Pré, Barbara Van Ransbeeck en Lien De Vuyst zelf werden als auteurs via een creatieve blind date gekoppeld aan getalenteerde illustratoren: Annelien Smet, Kristof Devos, Leonard Cools, Jen Malomgré en Yvonne Kengen. Iedereen werkte vrijwillig mee en het resultaat is een uitgelezen selectie literaire oogstrelers.

 

Hun win-win filosofie? Je doneert voor een goed doel en haalt in ruil een authentiek stukje creativiteit van eigen bodem in huis. Je kan de verhalen apart kopen of in een Story Box met ‘Kom maar dichter’ totebag. Ze zijn online verkrijgbaar in de Dichter webshop en in enkele fysieke verkooppunten zoals het Poëziecentrum, Boekhandel Walry en Le Bal Infernal.

Na succes vorig jaar

Jen en Lien zijn niet aan hun proefstuk toe. Vorig jaar verkochten zij het geïllustreerd dichtbundeltje ‘Land van zelf’ ten voordele van het Gents solidariteitsfonds. Dat bracht toen 6500 euro op.

“Met Dichter gaan we een stapje verder. We doneren een deeltje van onze werktijd en onze expertise aan onze uitgeverij voor het Goede Doel. Het voelt als een absoluut voorrecht om samen te werken met zo’n topselectie creatievelingen.”

Op zoek naar een prachtig vormelijk en inhoudelijk eindejaarsgeschenk met maatschappelijke meerwaarde? Check www.dichter.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.