07 februari, 2023
14°C
Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse concertpromotoren nu ook actief in Portugal

Gentse concertpromotoren nu ook actief in Portugal

Gentse concertpromotoren nu ook actief in Portugal

Het collectief organisatoren achter Roots of Minimal en Moodfamily trekt deze zomer ook naar het buitenland. In Portugal mogen ze het veelbelovend festival Waking Life mee organiseren. Waking Life vindt plaats in Crato. Er wordt gemikt op een vierdaags festival met een mix van kunst en muziek. Het middeleeuws dorpje Crato stelt een afgelegen plek ter beschikking met een zwemmeer. Het festival staat gepland van 17 tot 20 augustus.

Oost-Vlaming Jens Van Ruyskensvelde heeft inmiddels een zekere reputatie opgebouwd in de concertwereld. Onder meer de technofeesten Roots of Minimal (in Gent) en Hertz (in Antwerpen) kwamen mede dankzij hem tot stand. Volgens Van Ruyskensvelde zoeken Vlaamse jongeren tijdens hun vakanties steeds meer een combinatie van toerisme en een festivalletje meepikken, zeker ook in het buitenland. Goedkope vluchten maken dit allemaal veel betaalbaarder dan vroeger.

Jens Van Ruyskensvelde wijst er op dat een festival helpen organiseren in het buitenland veel gemakkelijker gaat dan in eigen land. De administratieve rompslomp is er met name veel minder groot. In Vlaanderen worden concertorganisatoren achtervolgd door de red tape of allerlei voorschriften, bijvoorbeeld inzake sluitingsuur. Het festival in het Portugese Crato vindt plaats op een afgelegen weide. Van de buren zullen er alvast geen klachten komen wegen geluidsoverlast.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.