Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse eventbureaus strijden mee om BEA Awards

Gentse eventbureaus strijden mee om BEA Awards

Gentse eventbureaus strijden mee om BEA Awards

GENT – De jury van de Belgian Event Awards heeft de 13 beste eventcommunicatieprojecten van het afgelopen jaar geselecteerd. Deze finaleprojecten zullen, samen met de 25 finalecases van de uitgestelde editie van vorig jaar, op 1 december live gepresenteerd worden in de Nekkerhal te Mechelen. ’s Avonds volgt dan de ontknoping van de competitie, met de uitreiking van de awards. 7 projecten van 4 verschillende Gentse eventbureaus maken kans op een award.

Omdat deze BEA-editie een tijdsspanne van twee jaar bestrijkt, wordt de competitie opgedeeld in twee periodes, met name vóór en ná 13 maart 2020. In beide periodes blijven de vier traditionele categorieën (B2B, B2C, B2E & Institutional) behouden, zodat er op 1 december uitzonderlijk 8 Gouden BEA’s zullen worden uitgereikt. De cases voor periode 1 werden een jaar geleden al geselecteerd, en nu heeft de jury dus ook de finalisten voor periode 2 gekozen. In beide periodes zien we een pak vertrouwde, maar ook enkele nieuwe namen.

Na de online voorronde komen nog 27 verschillende agentschappen in aanmerking voor een Gouden BEA Award. De Oost-Vlaamse finalisten zijn Fast Forward, Goosbumps en New Balls Please, elk met twee nominaties. Ook Dazzle events sleepte een nominatie in de wacht.

Live presentaties

Op 1 december zullen de juryleden hun definitieve oordeel vellen. Dit doen ze op basis van de live presentaties die overdag in de Nekkerhal worden georganiseerd. De deelnemende agentschappen krijgen daar de kans om de sterke punten van hun finalecases nog eens nadrukkelijk in de verf te zetten. Deze live presentaties zijn bovendien ook toegankelijk voor het publiek. De ideale gelegenheid dus om de beste evenementen van de voorbije twee jaar tot in detail te ontdekken. De toegang is gratis, maar tickets voor deze sessies moeten wel vooraf gereserveerd worden via www.bea-awards.eu.

Speciale prijzen

Aan het einde van de namiddag zal de jury achter gesloten deuren bijeenkomen om per categorie twee Gouden BEA’s toe te kennen (één voor de 2020-periode en één voor de 2021-periode). Tijdens deze beraadslaging kan de jury bovendien ook nog beslissen om ‘speciale awards’ toe te kennen. En vanaf dan is het aftellen tot de prijsuitreiking ’s avonds… Het wordt een dag en een avond vol informatie, inspiratie, vieringen en networking, georganiseerd door het agentschap JADA events, bijgestaan door een dertigtal partners uit de sector.

Oost-Vlaamse genomineerden (allen gevestigd in Gent)

Cases 2020

B2B

  • Fast Forward met BMW. The story of luxury voor BMW Deluxe
  • Dazzle Events met ION – Opening Waregem Business Park voor ION

B2E

  • Fast Forward met Grimbergen Experience voor Carlsberg International
  • New Balls Please met Opel Corsa & Astra Training Days voor Opel Belgium

Cases 2021

B2B

  • Goosebumps Events met HO Gent proclamaties voor HOGent

B2C

  • Goosebumps Events met Serre Pop Up (eigen project)

B2E

  • New Balls Please  met Kick-off 2021 voor Hilti

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.