Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse faculteit bio-ingenieurs werkt nauw samen met bedrijfsleven

Gentse faculteit bio-ingenieurs werkt nauw samen met bedrijfsleven

Gentse faculteit bio-ingenieurs werkt nauw samen met bedrijfsleven

aaaaaguidovhDe faculteit bio-ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent is partner geworden van Commanity. Commanity is een  sterk Oost-Vlaams getinte community van ondernemers en directieleden van B2B-groeibedrijven. Commanity brengt inhoud. Die inhoud gaat over business development en businessmarketing. “We doen dat omdat wij geloven dat daar de grootste gap zit bij de top van het bedrijfsleven. Omdat wij merken dat ondernemers en directieleden niet genoeg kunnen weten over klanten. Het zijn immers de klanten die basis leggen voor succes en groei”, zegt Jan Lagast van het managementadviesbureaubureau Forte uit Melle.

Decaan Guido Van Huylenbroeck licht toe waarom zijn faculteit nu kiest voor een partnerschap met Commanity: “Onze faculteit werkt actief samen met het bedrijfsleven. Vooral dan met de agro-industrie, de voedingsindustrie, de milieusector en de chemische en bio-chemische bedrijven. Het kan daarbij gaan om fundamenteel onderzoek, maar ook draaien rond het oplossen van concrete problemen in productie-eenheden. Commanity’s netwerk van Vlaamse directieleden is voor ons dan ook een uitgelezen kans om nieuwe contacten te leggen. Maar ook de onderwerpen die bij Commanity aan bod komen zijn voor onze vakgroepen zeer interessant omdat ze de brug maken tussen technologie en de markt.”

Omgekeerd is voor de bedrijfswereld deze faculteit eveneens een aantrekkelijke partij. “Dat onze leden nu ook de kans krijgen om in contact te treden met de verschillende vakgroepen van de faculteit, is voor Commanity een extra troef,” vult voorzitter Jan Lagast aan. De faculteit bio-ngenieurswetenschappen bundelt alle disciplines die te maken hebben met levende materie en de circulaire economie. In essentie gaat het om de bescherming van onze natuurlijke hulpbronnen, de productie van planten en dieren, de verwerking van biomassa tot voeding, bio-energie of bio-chemie, en om de cyclus te sluiten het voorkomen van milieuproblemen en de circulaire economie.”

Commanity heet de faculteit bio-ingenieurswetenschappen en hun alumni van harte welkom. Decaan Guido Van Huylenbroeck heet op zijn beurt de deelnemers aan het eerstvolgende inspiratie-event van harte welkom. Het event vindt plaats op 17 september op de campus Schoonmeersen in Gent waar onder andere een heuse brouwerij de studenten in contact brengt met de realiteit van de voedingsindustrie.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.