Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse filmproducent sluit spraakmakend akkoord met Netflix

Gentse filmproducent sluit spraakmakend akkoord met Netflix

Gentse filmproducent sluit spraakmakend akkoord met Netflix

dirk-impensHet Gentse Menuet is een onafhankelijk productiehuis, dat wordt geleid door Dirk Impens, die in de twintig jaar na zijn eerste film – Blueberry Hill van Robbe De Hert – ruim vijfig langspeelfilms en televisiereeksen heeft geproduceerd.

In 2004 zette Menuet ook een vruchtbare samenwerking op met regisseur Felix van Groeningen, wat al resulteerde in vier succesvolle films, waaronder The Broken Circle Breakdown, die zoals bekend, een Oscarnominatie opleverde.

Maar dat is klein bier in vergelijking met de wereldprimeur die Menuet nu voor elkaar heeft gekregen. Voor de vijfde film van Van Groeningen, met de naam “Belgica” is namelijk een deal gesloten met het Amerikaanse Netflix voor de wereldwijde verdeling ervan. Het gaat om een wereldprimeur want het is voor het eerst dat een Belgische film wereldwijd verkocht wordt aan Netflix.

Volgens Dirk Impens gaat het om een fantastische deal omdat hij ook de mogelijkheid openlaat de film – die in eerste instantie natuurlijk gemaakt is voor het grote scherm in de bioscoop – toch ook in diverse landen in de cinema te blijven tonen. Net als regisseur Felix van Groeningen is Impens bijzonder opgetogen over deze deal, aangezien het publieksbereik van Belgica hierdoor exponentieel toeneemt en er dus een veel grotere kans bestaat dat de film in de Verenigde Staten door veel mensen wordt gezien dan als hij er enkel in de bioscoop zou worden getoond.

Belgica is het verhaal van broers Frank en Jo die elkaar uit het oog verloren zijn, maar terug naar elkaar toe groeien wanneer Frank aan de slag gaat in het café van Jo. Binnen de kortste keren groeit de Belgica uit tot dé hotspot van het uitgaansleven. The sky lijkt the limit. Voor even toch, want het nachtleven is een verslavende trip en de wereld staat nooit stil.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.