Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse investeringsfonds Straco verwerft meerderheid in Forum Jobs

Gentse investeringsfonds Straco verwerft meerderheid in Forum Jobs

Gentse investeringsfonds Straco verwerft meerderheid in Forum Jobs

GENT – Het echtpaar Gino De Raedt-Frederica Verheyden (Straco) heeft rond de jaarwissel een nipte meerderheid verworven in Forum Jobs. De Kortrijkse ondernemer Christian Dumolin (Koramic) blijft aan boord als tweede grootste investeerder. Er wordt gedacht aan een groeiscenario.

Forum Jobs is met 103 miljoen euro aan omzet geen kleintje in de uitzendsector. Het bedrijf is bovendien behoorlijk winstgevend met bijna 10 miljoen euro aan bedrijfswinst. De voorbije jaren tekende het voor een aanzienlijke groei, met inmiddels al dertig kantoren in portfolio. Kennelijk is het de bedoeling om verder door te groeien als er zich opportuniteiten voordoen. In de sector is er nog altijd een consolidatie bezig. 

Straco zit er financieel warmpjes in met een oorlogskas (eigen vermogen) van 437 miljoen euro. De investeringsholding richt zijn pijlen in de eerste plaats op niet-beursgenoteerde maar veelbelovende en/of snel groeiende bedrijven. Van Straco is bekend dat het eerder kiest voor een lange termijn politiek dan een snelle intro en een even snelle exit. In de markt wordt ook de familiale aanpak van het echtpaar De Raedt-Verheyden naar waarde geschat. 

Gino De Raedt en Frederica Verheyden verdienden zelf hun sporen in het ondernemerschap, en meer bepaald in de verpakkingsindustrie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.