25 oktober, 2021
15°C
Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse Jaarbeurs koppelt gezelligheid en traditie aan business

Gentse Jaarbeurs koppelt gezelligheid en traditie aan business

Gentse Jaarbeurs koppelt gezelligheid en traditie aan business

GENT – Komend weekend opent in Flanders Expo de Gentse Jaarbeurs de deuren voor welgeteld één week (15 tot 23 september). Tweehonderd handelaars geven er present en maken er een afspraak met het grote publiek aan wie professioneel advies wordt gegeven. De Gentse Jaarbeurs staat, samen met de Gentse Feesten, voor Gent op zijn best.

Wie de Gentse Jaarbeurs zegt, denk meteen aan traditie. De Gentse Jaarbeurs was in de jaren 1900 een spiegel van de vitaliteit van het Gentse bedrijfsleven. Ze toonde een veelzijdige regio op een manier die de stad typeert: ongedwongen maar trots. Toen Clément Morraye, oprichter van de Jaarbeurs, in 1946 de eerste editie opende, deed hij dat met dezelfde achterliggende gedachte. In de volgende decennia paste het evenement zich aan in een snel veranderende maatschappij. De Jaarbeurs is steeds sterk geweest in het lanceren van nieuwe producten. Tegelijkertijd benadrukte de beurs de internationale functie van het ondernemerschap, bewerkstelligde ze een samenwerking tussen de privé- en de publieke sector en had ze oog voor zowel de grote als de kleine bedrijven.

Vandaag is de Jaarbeurs een belevenis voor het hele gezin geworden. Het is een plek waar bezoekers die diensten ontdekken die voor hen belangrijk zijn, waar ze producten uitproberen of advies inwinnen. De Jaarbeurs is uniek omdat de bezoeker er geconfronteerd wordt met de economische veelzijdigheid van onze regio, maar waar lifestyle even belangrijk geworden is. Daarom, zo zeggen de initiatiefnemers, is de Gentse Jaarbeurs niet alleen de oudste maar ook de gezelligste van Vlaanderen. De Jaarbeurs Gent geniet jaarlijks en traditioneel van de Hoge Bescherming van Zijne Majesteit de Koning.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.