Gentse kaaswinkel valt twee keer in de prijzen op Belgian Cheese Awards Foto: if

Gentse kaaswinkel valt twee keer in de prijzen op Belgian Cheese Awards: “Dit doet heel veel deugd”

Het Hinkelspel viel twee keer in de prijzen op de Belgian Cheese Awards. Hun ‘Cabriolait’ kreeg een gouden medaille, hun ‘Pas de Blue’ een zilveren medaille.

Het Hinkelspel draait al een hele tijd mee in de kaaswereld. De kaasmakerij bestaat sinds 1982 en zat lang op de Lousbergkaai in Gent. Doordat het daar te klein werd, verhuisde het atelier een tiental jaar geleden naar Sleidinge waar ook een winkel werd geopend. Op de Lousbergkaai in Gent is er nog steeds een grote winkel.

Vorige week was het daar feest aangezien Het Hinkelspel twee keer in de prijzen was gevallen tijdens de allereerste editie van de Belgian Cheese Awards. Hun ‘Cabriolait’, een gewassen korstkaas van lokale geitenmelk, kreeg een gouden medaille. De jury prees onder andere de zachte zuivel, het fruitige karakter en de mooie korst.

Cabriolait van Het Hinkelspel. Foto: if

De Pas de Bleu van Het Hinkelspel, een blauwschimmelkaas op basis van koemelk, sleepte een zilveren medaille in de wacht. De jury apprecieerde vooral de romige, boterachtige textuur en de goeie balans met de blauwschimmel.

“We werken dag in dag uit om de beste kazen te maken”, zegt Jan De Coninck, kaasmaker bij Het Hinkelspel. “Deze erkenning door een jury van nationale en internationale experts doet dan ook veel deugd.”

Pas de Blue van Het Hinkelspel. Foto: if