Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse kantoren zijn in trek

Gentse kantoren zijn in trek

Gentse kantoren zijn in trek

Met 118 geregistreerde transacties was 2016 een absoluut recordjaar voor de Gentse kantorenmarkt. Dat zijn er 30 meer dan het gemiddelde van de afgelopen tien jaar. In totaal werd er hierbij iets meer dan 54.000 vierkante meter kantooroppervlakte verhandeld, dit is 1.500 vierkante meter meer dan in 2015. Voor het eerst sinds een aantal jaren is ook de leegstand opnieuw gedaald van 5,9% in 2015 tot 5,6% in 2016.

Nieuwe, kwalitatief hoogwaardige kantoorruimtes zijn sterk gegeerd. Zo zijn de Blue Towers aan de Ghelamco Arena op minder dan drie jaar tijd volledig verhuurd. De Quantum Building aan het station Gent-Dampoort is na één jaar al voor bijna 70 procent ingenomen. 40 procent van de verhandelde oppervlakte bevindt zich in het centrum van de Arteveldestad.

Met een nieuw actieplan wil de Stad Gent de binnenstad in de toekomst nog meer op de kaart zetten als aantrekkelijke kantoorlocatie. “Het is de ambitie om de binnenstad inclusief de beide stationsomgevingen verder op de kaart te zetten als aantrekkelijke locatie voor kantoren, waarbij wordt gestreefd naar duurzame kantoorgebouwen die maximaal verweven en multimodaal bereikbaar zijn”, zegt schepen van Economie en Ondernemen Mathias De Clercq. Er zal een opportuniteitenkaart worden opgemaakt met voorbehouden locaties in de binnenstad. “Via economische citymarketing zal er ingezet worden op de profilering en positionering van de Gentse binnenstad als aantrekkelijke kantoorlocatie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.