Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse kantorenmarkt legt sterke cijfers voor

Gentse kantorenmarkt legt sterke cijfers voor

Gentse kantorenmarkt legt sterke cijfers voor

GENT – Het gaat goed met de Gentse kantorenmarkt. De positieve tendensen die zich in 2016 vertoonden, hebben zich in 2017 nog verder doorgezet. Zo werd er een record aantal transacties genoteerd en nam de verhuurde oppervlakte toe. De leegstand nam voor het tweede jaar op rij af.

Met 125 geregistreerde transacties werd in 2017 het record opnieuw overschreden. In 2016 ging het om 118 transacties. In verhandelde oppervlakte vertaalt dit zich in 69.533 vierkante meter, een stijging van 15.183 vierkante meter ten opzichte van 2016.

De leegstand daalt dan weer met 0,6 procent in vergelijking met 2016 en bedraagt nu 5 procent. Op 2 jaar tijd is de leegstand zo met meer dan 12.000 vierkante meter afgenomen. De gemiddelde huurprijs blijft bovendien stabiel.

“De Gentse kantorenmarkt presteerde in 2017 duidelijk beter dan het gemiddelde van de afgelopen 10 jaar”, zegt Mathias De Clercq, schepen van Economie en Ondernemen. “Deze cijfers tonen aan dat Gent over een gezonde, evenwichtige kantorenmarkt beschikt met een sterke dynamiek. De centrale ligging van Gent, de aanwezigheid van talent, nieuwe kwalitatieve kantoorontwikkelingen en de goede bereikbaarheid zorgen ervoor dat de kantorenmarkt hier erg gegeerd is.”

Verdere ontwikkeling

Om de Gentse kantorenmarkt verder te laten groeien kwam er het voorbije jaar ongeveer 17.000 vierkante meter nieuwe kantooroppervlakte bij.

“Met de ontwikkeling van een aantal strategische projecten zoals die rond de stationsomgevingen en de herontwikkeling van een aantal binnenstedelijke projecten, zoals de Leopoldskazerne en het Wintercircus worden de komende jaren nieuwe kwalitatieve kantoorprojecten op de markt gebracht”, aldus Mathias De Clercq.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.