Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse nichebedrijf XRE in buitenlandse handen

Gentse nichebedrijf XRE in buitenlandse handen

Gentse nichebedrijf XRE in buitenlandse handen

GENT – Het Oost-Vlaamse nichebedrijf XRE kreeg zopas nieuwe aandeelhouders. XRE is gespecialiseerd in het scannen van voorwerpen en materialen. Het Tsjechisch-Franse bedrijf Tercan Orsay legt nu de hand op de Gentse kmo. Er werd geen overnamebedrag bekend gemaakt. Volgens het Gentse management team is dit een stap richting nieuwe groei.

De CT-scanners van XRE maken 3D-beelden of 4D-beelden in hoge resolutie. De Gentse scanners zijn meer en meer gegeerd in het bedrijfsleven. Dat Tercan Orsay komt aankloppen, mag als een erkenning gezien worden voor de technologie en voor het potentieel van het bedrijf. Met name buiten Europa moeten er nu veel deuren opengaan. Tercan Orsay, gespecialiseerd in microscopie, heeft een uitgebreid internationaal verkoopsnetwerk en telt om en bij de 500 werknemers. Bij XRE werken er tien.

Goed nieuws is ook dat de nieuwe eigenaar de kennis in Vlaanderen wil blijven verankeren. In Gent zullen investeringen plaats vinden in onderzoek en ontwikkeling, zo heeft de nieuwe moedermaatschappij beloofd.    

XRE werd vijftien jaar terug opgericht door Denis Van Loo. Zijn bedrijf werd onlangs nog opgevoerd en geprezen in het boek ‘Hoek af’ van Eric Kenis.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.