Atelier Jean 2 Foto: Atelier Jean

Gentse ontwerper pakt uit met fluo-oorbellen van plexiglas

De Gentse juwelenontwerper Janne Lauwers heeft opvallende oorbellen op de markt gebracht. De zomerse juwelen zijn fel van kleur en gemaakt uit plexiglas. In september opent ze voor een week een pop-up van Atelier Jean in Gent.

Voor wie op een subtiele manier wil opvallen, zijn de fluorescerende oorbellen ideaal. Janne liep al lang met het idee in haar hoofd om juwelen te maken van plexiglas, maar voor de derde verjaardag van Atelier Jean is het eindelijk zo ver.

“Het leek me een tof materiaal om mee te werken. De oorbellen worden gemaakt door plexiplaten te lasercutten met een machine.”

 

De juweelontwerper probeerde allerlei diktes en groottes, tot ze na veel proberen de juiste maat vond. “De eerste exemplaren leken wel pionnen voor op een spelbord. Eerst was ik van plan om er kettingen van te maken, maar ik ben uiteindelijk voor oorbellen gegaan.”

Op de oorbellen zijn tekstjes te lezen al ‘calm ur tits’, ‘dump him’, en ‘peachy’. “De vorm heb ik redelijk simpel gehouden, maar door er sassy boodschappen op te zetten, zijn ze meer Janne geworden.”

Voor de Gentse fans van Atelier Jean is er goed nieuws, want van 12 september tot en met 17 september opent ze opnieuw een pop-up in de Nederkouter.

INFO: www.atelierjean.shop