Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse sneeuwballenmaker heeft smaak te pakken

Gentse sneeuwballenmaker heeft smaak te pakken

Gentse sneeuwballenmaker heeft smaak te pakken

GENT/LOCHRISTI – Larmuseau is al meer dan een eeuw bekend van de Gentse sneeuwballen, maar de confiserie breidt haar assortiment zoetigheden nu uit. Die zullen in twee nieuwe vestigingen in Gent en Lochristi verkocht worden.

Sinds 1913 staat Larmuseau bekend als het sneeuwballenatelier. In datzelfde jaar won oprichter August Larmuseau ook de gouden medaille voor voeding tijdens de Wereldtentoonstelling in Gent. Exact een eeuw later, in 2013, nam Tanguy Serraes de confiserie over. De toen nog student-ondernemer besloot om de sneeuwbal opnieuw leven in te blazen.

Vandaag uit zich dat in nieuwe zoete lekkernijen, want naast het geheime recept van de sneeuwbal liet August Larmuseau ook eeuwenoude receptenboekjes achter. Om zijn erfenis niet verloren te laten gaan, zet de confiserie de traditionele recepturen opnieuw op de kaart.

Tanguy Serraes: “Voortaan kunnen we ook uitpakken met authentieke zoetwaren zoals truffels, cuberdons, speculaas en oranjeschijven, maar ook zaken zoals ambachtelijke rijstpap, ijscrème en éclairs. We zetten eeuwenoude tradities opnieuw op de kaart. Zo laten we jong en oud heerlijke lekkernijen herontdekken.”

Nieuwe winkels

En die zoetigheden zullen verkrijgbaar zijn in twee nieuwe vestigingen. Eentje komt in Gent te liggen in de Koning Albertlaan aan het station. Het tweede filiaal opent in Dorp Oost in Lochristi.

Medezaakvoerder Joeri Pergoot: “In ons nieuw concept draait alles rond verwennerij. We willen dat mensen naar hier komen om zichzelf en hun geliefden te verwennen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.