Foto: Stefanie Faveere Foto: Stefanie Faveere

Gentse start-up Annie where, bedenker van multi-inzetbare kantoorunits, verwerft kapitaal van business angels

Dankzij het kapitaal van de business angels van BAN Flanders kan Annie Where de volgende fase financieren. Dit is het ontwikkelen van een volgende batch nieuwe office pods om bij klanten te plaatsen. Via aandelenkapitaal en niet-dilutief kapitaal haalden de oprichters al 600.000 euro binnen.

Annie Where werd opgericht in januari 2022 door David Bintein, Jo Caudron en Gilles Missinne. Het idee ontstond enkele maanden daarvoor, tijdens de beginperiode van de coronapandemie. De kantoorunits van Annie Where zijn mobiele en volledig ingerichte mini-kantoorunits. Die worden op huurbasis geplaatst bij kenniswerkers thuis in hun tuin en semipublieke plaatsen.

"Momenteel zijn er in veel grote steden al veel hippe co-working spaces waar men kan telewerken, maar helemaal nog niet in centrumsteden of grote dorpen", zegt Gilles Missinne, Co-founder & Head of Business Development. "Of neem nu een rurale omgeving waar werknemers van banken en verzekeraars wonen. Privé hebben deze niet allemaal de capaciteit om een office pod te plaatsen. Ook bij deze categorie is er behoefte aan duurzame co-working spaces. We focussen daarnaast ook sterk op zelfstandigen en freelancers die vaak van thuis uit werken en nog geen goede werkplek thuis hebben."

De office pod van Annie Where is een Belgisch design dat zowel binnen als buiten in enkele uren kan geplaatst worden. De assemblage gebeurt ook integraal in België met gerecycleerde materialen, zoals onder andere petflessen. Met een app kan je licht en geluid activeren. Via de warmtepomp kan er zowel verwarmd als gekoeld worden. (lees verder onder de foto)

Oprichters Jo Caudron, Gilles Missinne en David Bintein. Foto: Stefanie Faveere
Oprichters Jo Caudron, Gilles Missinne en David Bintein. Foto: Stefanie Faveere

Investeringsronde 

Bij de oprichting begin 2022 investeerden de initiatiefnemers zelf al 500.000 euro. Een recente investeringsronde leverde een totaal opgehaald bedrag op van 600.000 euro, deels via aandelenkapitaal en deels via niet-dilutief kapitaal. Van Goeye BV investeerde via BAN Flanders in de Gentse start-up.

Dankzij het kapitaal kan Annie Where de volgende fase financieren. “Nu kunnen we een volgende batch nieuwe office pods ontwikkelen om bij klanten te plaatsen. In eerste instantie willen we daarbij de markt en mogelijkheden in Vlaanderen en België verder verkennen. Daarna willen we internationaal kijken wat de mogelijkheden zijn. Onze focus ligt nu op zelfstandigen, kmo’s en semipublieke locaties, maar op langere termijn kijken we naar grote bedrijven waar de office pods deel kunnen uitmaken van het cafetariaplan”, eindigt Gilles Missinne, Co-founder & Head of Business Development.