Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse start-up Ticto staat aan vooravond van grote doorbraak

Gentse start-up Ticto staat aan vooravond van grote doorbraak

Gentse start-up Ticto staat aan vooravond van grote doorbraak

GENT – Ticto, de Gents-Limburgse start-up van stichter Johan Vinckier en ceo Maarten Vandenbroucke, wil twee jaar na de voorbereidende fase, zijn commercieel model helemaal uitrollen. De jonge kmo is een specialist van hyper gesofisticeerde beveiligingsbadges. De vraag komt in de eerste plaats van grote bedrijven, zowel in de VS als in Europa.  

Ticto heeft vestigingen in Gent, Hasselt maar ook in de VS bij Belcham. De start-up heeft een vrij verspreid aandeelhouderschap, met stichter Johan Vinckier, het management team en een reeks individuele en institutionele investeerders zoals de Limburgse Reconversie Maatschappij. Rond deze tijd hebben alle aandeelhouders het licht op groen gezet voor een kapitaalronde van 1,7 miljoen euro. Twee jaar terug, bij de effectieve opstart, onderschreven dezelfde partijen al eens een akkoord voor 3,5 miljoen euro.

“We staan nu aan de vooravond van de grote commerciële uitrol en dat vergt vers geld”, zegt ceo Maarten Vandenbroucke. “De doelgroep van klanten bestaat vooral uit grote bedrijven voor wie beveiliging van de installaties en de kantoren belangrijk, zo niet cruciaal is. Onze badges, die overal geraadpleegd kunnen worden, zorgen voor een sluitend systeem. Voorlopig kregen we de opdrachten vooral uit de VS. Daar hebben we een eigen salesman (in Miami) en werken we ook samen met SIS, een topspeler in de markt van de beveiliging. In 2018 moet er ook in Europa een doorbraak volgen.”

Serial entrepreneur

Bij Ticto werken nu twaalf mensen en wordt er volop gezocht naar drie bijkomende effectieven. Ceo Maarten Vandenbroucke is het type van de serial entrepreneur. In 2008 begon de fysicus van opleiding met zijn eigen bedrijf dat onbemande vliegtuigjes voor topografische terrein kartering in de markt zette. “Met Gatewing waren we toen een pionier in de sector die nu boomt met drones”, zegt Vandenbroucke. “Na de verkoop van Gatewing aan het Amerikaanse Trimble bleef ik actief in de wereld van start-ups. En sinds twee jaar bouw ik nu mee aan Ticto.”  

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.