Foodbag is een Gentse start-up die sinds deze week wekelijks een kookpakket levert met vier handige receptenkaarten en alle nodige ingrediënten om zelf mee aan de slag te kunnen in de keuken. Op 23 februari heeft het bedrijfje zijn eerste levering gedaan.
“Wat ooit ontstond in Scandinavië begint ook de Vlaming te boeien”, zegt initiatiefnemer Stéphane Ronse. Als je ziet hoeveel kookboeken er de jongste jaren verkocht zijn, is dat wellicht niet verwonderlijk. Het concept van Foodbag is eenvoudig: één keer in de week worden de recepten en de ingredënten thuis geleverd. Klanten moeten geen leveringskosten betalen.
“Het gaat om gezond en lekker koken zonder winkelstress”, geef Stéphane Ronse aan. “In het buitenland bestaan reeds vele succesvolle bedrijven die zich op de markt van kookpakketten richten. Het concept ontstond in de Scandinavische landen waar tientallen ondernemingen wekelijks duizenden kookpakketten aan huis leveren. De noden en behoeften van de moderne consument veranderen razendsnel. Foodbag probeert daarop een antword te bieden.”
Foodbag brengt een mix van vlees-, is- en vegetarische gerechten die allemaal binnen de dertig minuten klaar zijn. Het bedrijf levert op een ecologische manier via koerierdienst Bubble Post waarmee een partnerakkoord is afgesloten en heeft ook een partnerschap met Foodphoto om alle gerechten te fotograferen. Niemand is verplicht om een abonnement te nemen. Bestellen kan perfect ook voor één keer.