Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse X-Care in Motion opent nieuw kantoor in Limburg

Gentse X-Care in Motion opent nieuw kantoor in Limburg

Gentse X-Care in Motion opent nieuw kantoor in Limburg

GENT/HASSELT – Ondanks een stevig Covid-19 jaar is de Gentse Planet Group (HR expert in flexible staffing in HR, IT en ZORG), fors gegroeid in 2020. Het bedrijf opent heden een gloednieuw kantoor in Hasselt om de regio Limburg nog beter te kunnen bedienen.

In het moeilijke jaar 2020 hield het Belgische Planet Group stevig stand. Meer nog, de koepel van staffingbedrijven kan zelfs terugkijken op 2020 met een flinke groei: “Omwille van corona hebben we het afgelopen jaar noodgedwongen stevig gas moeten geven”, zegt Sam Baro, CEO van Planet Group. “Het was natuurlijk wel een jaar van ongelofelijke uitdagingen: de projecten binnen HR-Planet bleven stabiel en we zagen een daling van het aantal projecten bij IT-Planet. Maar het was daarentegen alle hens aan dek om de projecten en tekorten aan verpleeg -en zorgkundigen in de ziekenhuizen, woonzorgcentra, thuiszorg ed… tijdig te kunnen ‘bestaffen’ omwille van diezelfde Coronacrisis.”

In een jaar waarin de organische groei van de groep sowieso onder druk heeft gestaan, heeft de hoge nood binnen de zorgsector uiteindelijk toch voor aanzienlijke toename van de activiteiten gezorgd. Hier bovenop is eind 2020 ook ingezet op externe groei: de fusie van X-Care met Talent in Motion bracht een grote uitbreiding met zich mee, die op zijn beurt op groepsniveau werd gevoeld.

 

Geografische uitbreiding

X-Care in Motion is momenteel, na deze recente succesvolle fusie tussen X-Care en Talent in Motion, de absolute nummer één in projectstaffing (verpleeg -en zorgkundigen) en interim voor de Belgische zorgsector. “Een positie die we, dankzij deze schaalvergroting, nog zullen doorzetten in de toekomst”, zegt Baro.

De uitbreiding brengt het aantal ingezette medewerkers van Planet Group ook ruim boven de duizend, en die zijn nu ook geografisch sterker verspreid over Vlaanderen. Planet Group zelf, opende naast het hoofdkantoor in het Planet Business Center op de Loop in Gent, het afgelopen jaar al een kantoor in Antwerpen (MeetDistrict). En dankzij de fusie met Talent in Motion kwamen daar ook vestigingen in Groot-Bijgaarden en Herentals bij.

Nationale groei via regionale aanpak in Limburg

Die geografische armslag breidt Planet Group op heden voor de regio Limburg verder uit, met een nieuw kantoor in Hasselt (Cordacampus), met de ambitie om van daaruit de Limburgse markt nog sterker te exploiteren op zorg-, it- en hr-gebied.

“De nadruk blijft momenteel omwille van de Coronamaatregelen nog liggen op maximaal telewerk,” benadrukt Baro, “maar we zijn klaar om plankgas te geven in Limburg. De provincie heeft tot nu toe het kleinste aandeel in onze activiteiten wanneer je ze in regionale zin bekijkt, maar dat betekent ook dat er nog veel potentieel voor ons zit.”

“Later in 2021 zal voor regio West-Vlaanderen ook nog een extra kantoor geopend worden in het gloednieuwe kantoorgebouw van Brinckoffice te Knokke (vlak naast AZ Zeno), van waaruit we nog meer gefocust de regio kust-Brugge-Damme zullen bedienen. Met een grote focus op de zorgsector, maar ook medewerkers van IT-Planet en HR-Planet zullen van daaruit worden uitgestuurd. Die nieuwe kantoren maken onze successen en ambities ook zichtbaarder: een dik jaar geleden zaten we alleen in Gent, nu vind je ons over heel Vlaanderen en Brussel.”

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.