Nieuws Oost-Vlaanderen Geo Communication Group krijgt extra kapitaal van BAN Vlaanderen

Geo Communication Group krijgt extra kapitaal van BAN Vlaanderen

Geo Communication Group krijgt extra kapitaal van BAN Vlaanderen

0000000000gvbBusiness Angels Netwerk (BAN) Vlaanderen maakt met twee kapitaalinjecties de Gentse start-up Geo Communication Group klaar om de Vlaamse en internationale markt te veroveren. Na een eerste inbreng van 150.000 euro in april 2014, werden de eerste contacten gelegd voor een bijkomende BA+ lening. Deze is nu toegekend door Participatiefonds Vlaanderen. De bijkomende financiering moet Geo Communication helpen om Postbuzz, een applicatie voor geografisch gerichte communicatie, verder uit te rollen.

Geo Communication Group (http://www.madeinoostvlaanderen.be/nieuws/gentse-start-up-pioniert-met-digitale-brievenbus/) werd in januari 2014 opgericht door de ervaren ondernemers Koen Hoebeek en Geert Van Boven. Het idee voor Postbuzz groeide uit een lacune in de markt: de oprichters merkten dat er geen manier bestond om digitaal te communiceren op basis van de geografische locatie. Ze besloten zelf een applicatie te ontwikkelen die het mogelijk maakt openbaar en bestuurlijk nieuws en evenementen die relevant zijn voor de buurt, wijk of gemeente, te delen met de bewoners.

Geert Van Boven, oprichter en CEO van Geo Communication legt uit: “Na een initiële periode van analyse en patentaanvraag zijn wij in maart 2014 samen met iMinds met een proeftuinproject met Postbuzz gestart. Parallel daarmee zijn we gaan zoeken naar financiële middelen en expertise om de basis van de onderneming te verbreden. In april 2014 hebben we een kapitaalverhoging van 150.000 euro doorgevoerd met inbreng van business angels van BAN Vlaanderen. Dankzij die injectie hebben we een bankkrediet verkregen en via BAN Vlaanderen de eerste contacten gelegd voor de BA+ lening van Participatiefonds Vlaanderen. Deze bijkomende lening is eind januari goedgekeurd.”

De BA+ lening van Participatiefonds Vlaanderen is bedoeld voor startende ondernemers die moeilijk toegang hebben tot het klassieke bankkrediet omwille van het bijzondere – sterk innovatieve – karakter van hun project. BAN Vlaanderen kent en begrijpt de technologie en de markt beter en treedt op als exclusieve partner van Participatiefonds Vlaanderen bij het toekennen van BA+ leningen. Interessante dossiers worden door het Business Angels Netwerk en zijn leden voorgeselecteerd en geanalyseerd. Na een positief oordeel, wordt het project voorgesteld aan Participatiefonds Vlaanderen voor verdere analyse en de beslissing over het toekennen van de lening.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.