Goesting is alvast een kanshebber. Foto: JID Goesting is alvast een kanshebber. Foto: JID

Gezocht: de Gentse handelszaken met de mooiste Nederlandstalige naam

Om het Nederlands te promoten in het straatbeeld blaast de Gentse tak van Orde van den Prince, een taal- en cultuurgenootschap, de uitreiking van de Gulden Draak-trofee nieuw leven in. De Gentse zaak met de mooiste Nederlandstalige naam kan een oorkonde en een beeld winnen.

“Het Franglais is all over the place in Gent, ondanks dat het Nederlands de taal is die iedereen bindt en voor betrokkenheid zorgt”, klinkt het bij de Gentse tak van Orde van den Prince, een taal- en cultuurgenootschap dat de Nederlandse taal en cultuur wil behartigen, ondersteunen en wereldwijd uitdragen.

Om het Nederlands in het Gentse straatbeeld te promoten, blaast de Gentse tak de uitreiking van de Gulden Draak-trofee nieuw leven in. Handelszaken met een Nederlandse naam kunnen zich kandidaat stellen en zo meer naamsbekendheid krijgen, een oorkonde en een uniek Gulden Draak-beeld gebeeldhouwd door de bekende Vlaamse kunstenaar Tom Frantzen.

Deelnemen kan door het online formulier in te vullen of een mail te sturen naar guldendraak@ovdpgentwillem1.be voor 27 september. “Een jury van deskundigen baseert zich op drie criteria”, verduidelijkt Dirk Portier, voorzitter van de Gentse tak. “Het Nederlandstalige karakter van de zaak, de originaliteit van de naam en het verband met het pand, en de motivatie.”

De winnende handelszaak wordt op maandag 13 november bekendgemaakt.