Nieuws Oost-Vlaanderen Gezocht: Projecten die de weerbaarheid en veerkracht van Gentse jongeren vergroten

Gezocht: Projecten die de weerbaarheid en veerkracht van Gentse jongeren vergroten

Gezocht: Projecten die de weerbaarheid en veerkracht van Gentse jongeren vergroten

GENT – Heb jij een schitterend idee waarmee je de weerbaarheid en veerkracht van jongeren in Gent kan vergroten? Heb je zin om de kloof tussen droom en daad te overbruggen? Toon je engagement, zet een projectidee op papier en Streekfonds Oost-Vlaanderen – #Een hart voor Gent, helpt je op weg.

“Een warme Gentse stad waar het goed is om te wonen, te werken en te ontspannen, te leven en op te groeien, daar gaan we voor!”, aldus Stefanie Albers, coördinator van Streekfonds Oost-Vlaanderen. “Samen met onze partners, lokale besturen en onder de vleugels van de Koning Boudewijnstichting slaan we de handen in elkaar.”

Streekfonds Oost-Vlaanderen – #Een hart voor Gent brengt individuen en organisaties in de Gentse regio samen die daar middelen voor willen bieden, en steunt met hen initiatieven met een hart voor jongeren in Gent. Jong zijn is immers niet altijd en voor iedereen even makkelijk.

 

Projectoproep

Kan jouw project, of dat van je vzw, je (jeugd)vereniging, je school, een hefboom gebruiken? Tot en met 8 november gaat het fonds op zoek naar projecten in de Gentse regio die inspelen op een reële nood of een specifieke vraag van kinderen/jongeren/jongvolwassenen (tot 30 jaar). Projecten die echt een verschil maken voor zij die het nodig hebben.

Stefanie geeft alvast enkele voorbeelden: “Het kan gaan over projecten rond het wegwerken van vooroordelen rond psychische kwetsbaarheid of die sport aanwenden als middel om kinderen en jongeren sterker te maken. Andere projecten zetten dan weer in op het versterken van digitale vaardigheden bij jongeren die hier op een andere manier moeilijk toegang toe hebben of activiteiten organiseren die de Nederlandse taalvaardigheid versterken.”

Crowdfunding

Geselecteerde projecten houden eerst een crowdfundingcampagne via de website van Streekfonds Oost-Vlaanderen. Zo verzamelen ze een groep supporters rond hun projectidee. Het opgehaalde budget wordt verdubbeld door het Streekfonds Oost-Vlaanderen – #Een hart voor Gent met maximum € 5.000.

Vliegende start in eerste jaar

Stefanie Albers: “In oktober vorig jaar zijn we gestart met het streekfonds in heel de provincie. In dit eerste werkjaar ondersteunen we bijna 40 projecten, onze ambitie is om te groeien naar 50 per jaar. Zevenentwintig initiatieven zamelden dit voorjaar via crowdfunding al meer dan € 150.000 in. Net geen 2.000 ‘fans’ deden een gift voor een project in hun buurt. Bijna 50 partners steunen Streekfonds Oost-Vlaanderen zodat de ingezamelde fondsen kunnen worden verdubbeld.”

Praktisch

Dien ten laatste op maandag 8 november je project in. Surf naar streekfondsoostvlaanderen.be, klik op ‘project indienen’ en je leest er alle details over de projectoproep. Wil je jouw initiatief vooraf al eens bespreken? Dat kan via info@streekfondsoostvlaanderen.be

Op dinsdag 28 september is er om 19 uur een infomoment voor #Een hart voor Gent waar je jouw idee kan aftoetsen en bijkomende vragen kan stellen. Gratis inschrijven kan hier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.