Nieuws Oost-Vlaanderen Gigantisch aquarium in Waasland Shopping maakt plaats voor led-scherm met Times Square-allures

Gigantisch aquarium in Waasland Shopping maakt plaats voor led-scherm met Times Square-allures

Gigantisch aquarium in Waasland Shopping maakt plaats voor led-scherm met Times Square-allures

SINT-NIKLAAS – Wie door de gangen van het Waasland Shopping in Sint-Niklaas loopt, kan er niet naast kijken. Sinds donderdag pronkt een van de grootste en meest innovatieve led-schermen van de Benelux in het Wase winkelcentrum. ‘The Wall’ is meer dan 16 vierkante meter groot en kan via 3D de optische illusies creëren dat er iets of iemand uit het scherm stapt. “Dit zal tot de verbeelding zal spreken”, zegt Vincent Hermans, Shopping Manager van Waasland Shopping.

In Waasland Shopping in Sint-Niklaas is, op de plek waar meer dan achttien jaar het gekende aquarium te bekijken viel, donderdag ‘The Wall’ onthuld. Een uniek en innovatief led-scherm dat met zijn 16 vierkante meter een van de grootste microled-schermen van de Benelux is.

“The Wall zal shoppers entertainen met een ongeziene beeldkwaliteit en bijhorende geluidseffecten”, vertelt Vincent Hermans, Shopping Manager van Waasland Shopping. “Shoppingcentra zijn intussen belevingscentra geworden, waar je naast winkelen ook kan eten, drinken en events bijwonen. ‘The Wall’ zal binnenkort ook interactief gemaakt worden om bezoekers nog meer te verrassen met kleurrijke animaties en 3D-content.”

“In onder meer Japan en China experimenteren ze al langer met zogenaamde ‘anamorphische illusies’, waarbij katten, monsters of de nieuwste sneaker schijnbaar uit het scherm kan stappen.”

Scherper dan op Times Square

Het scherm bestaat uit meer dan tien miljoen pixels en kan beelden van 8K vertonen en is daarmee veruit het scherpste en meest innovatieve led-scherm in de Benelux en daarmee is het scherper dan bijvoorbeeld de iconische schermen op Times Square in New York.

“Geen enkele shopper die van dichtbij langs de led-muur loopt, zal pixels zien”, verduidelijk Nele Bruers van DOBIT dat technologische innovaties voor digitale winkelbeleving ontwerpt en uitvoert. “Die technologie zorgt bovendien voor een lager stroomverbruik en een lange levensduur van 300.000 uur. Net omdat het scherm zo’n hoge resolutie heeft, moeten de modules perfect aansluiten op elkaar. De installatie heeft dan ook zeven dagen in beslag genomen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.