Nieuws Oost-Vlaanderen Graphius Group neemt Dereume Printing over

Graphius Group neemt Dereume Printing over

Graphius Group neemt Dereume Printing over

AAEAAQAAAAAAAAIGAAAAJDhhNzQwODliLTgyMDAtNDNmYy1iMjRkLTZmYzY5M2ZjOTEyZA

Sinds 1 januari 2014 zijn zes bedrijven onder de naam Graphius Group gecentraliseerd op één site in Oostakker, waar een verticaal geïntegreerde industriële drukkerij werd opgezet.

Het idee voor centralisatie van diverse drukkerijen op één geïndustrialiseerde en goed gestructureerde productiesite is gegroeid vanuit de bedenking dat industrialisering, consolidatie en verticale integratie de enige mogelijkheden zijn om een rendabel grafisch bedrijf verder uit te bouwen in een mondialiserende economie.

 De familiale aandeelhouders van Graphius en het directiecomité, bestaande uit de bedrijfsleiders van de diverse bedrijven, hanteren een visie op lange termijn wat resulteert in een mooi uitgebalanceerd investeringsprogramma. Dat zorgt ervoor dat de groep blijft evolueren en het heeft er nu opnieuw toe geleid dat twee  belangrijke spelers op het vlak van de productie van catalogi,  boeken en magazines de handen in elkaar slaan.

Graphius versterkt haar positie in Brussel en Wallonië immers met de overname van Dereume Printing die als kwaliteitsdrukkerij een sterke reputatie heeft op de Franstalige markt.

“Dereume zal als afzonderlijke entiteit verder fungeren”, zegt CEO Denis Geers (foto), “en zal in 2017 integreren binnen Drukkerij Boone-Roosens in Lot die sinds 2015 deel uitmaakt van Graphius. We bouwen daarvoor een nieuw pand en zullen nieuwe machines installeren.”

Met de overname gaat geen jobverlies gepaard en de voordelen worden gezocht op vlak van schaalgrootte en productiemogelijkheden.

Met de toetreding van Dereume Printing maken nu in totaal 8 drukkerijen onderdeel uit van Graphius,  die actief zijn op drie productiesites. Graphius stelt na de overname in totaal 270 mensen tewerk en realiseert een geconsolideerde omzet van 57 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.