Nieuws Oost-Vlaanderen Graphius wordt grootste Europese stripboekenproducten

Graphius wordt grootste Europese stripboekenproducten

Graphius wordt grootste Europese stripboekenproducten

GENT – Het overnamepad van Graphius Group kent nog geen einde. Door de hand te leggen op PPO Graphic, de grootste Europese producent van stripboeken, bespeelt de Gentse drukkerij de Franse markt nu van binnenuit.

PPO Graphic bestaat sinds 1975 en is geëvolueerd naar een gerenommeerde drukkerij in Frankrijk en bij uitbreiding in heel Europa. De Franse drukkij telt 70 medewerkers, realiseert een omzet van 16 miljoen euro en wordt nu het eerste buitenlandse bedrijf dat zich aansluit bij Graphius Group.

“Het belang van onze klanten en medewerkers stond centraal bij de keuze van een potentiële overnemer. Het werd mij al snel duidelijk dat Graphius deze belangen kon behartigen”, zegt de 72-jarige zaakvoerder Robert Ganem die geen opvolging vond. “Ik blijf zelf nog minderheidsaandeelhouder en zal voor minstens drie jaar aan hoofd van het bedrijf staan.”

Strips van uitgeverijen Dargaud, Dupuis en Casterman die titels zoals Lucky Luke, Asterix en De Smurfen uitbrengen, komen voortaan uit Oost-Vlaamse handen.

Franse afzetmarkt

Graphius telt zo naast het hoofdkantoor in Gent en vestigingen in Beersel en Nazareth nu ook eentje in Parijs. Frankrijk was reeds een belangrijke afzetmarkt. Deze overname zorgt nu voor heel wat extra productiemogelijkheden en verminderd transport.

“De overname van PPO is een weldoordachte stap naar een lokale productie in Frankrijk”, zegt Denis Geers, ceo van Graphius Group. “Het geautomatiseerde productieapparaat, het productengamma en de ligging in de rand van Parijs heeft ons over de streep geholpen. Bovendien gaan er geen jobs verloren.”

Graphius Group telt nu dertien drukkerijen, stelt 370 mensen tewerk en realiseert een omzet van 76 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.