Nieuws Oost-Vlaanderen Gratis elektrische fiets of wagen opladen bij Lidl

Gratis elektrische fiets of wagen opladen bij Lidl

Gratis elektrische fiets of wagen opladen bij Lidl

Het Duitse grootwarenhuis Lidl stelt voortaan aan zes filialen gratis elektrische laadpalen ter beschikking. In Oost-Vlaanderen gaat het om de supermarkten in Mariakerke, Sint-Niklaas en Hamme. De klanten kunnen er gratis de batterij van hun wagen of fiets opladen. Lidl wil daarmee het cliënteel stimuleren om zich op een duurzame manier te verplaatsen.

“We staan op een keerpunt in elektrische mobiliteit. Lidl wil als smart discounter graag deze ommezwaai aanmoedigen door het voor onze klant gemakkelijk te maken. Dit is een win-winsituatie zowel voor onze klant als voor ons klimaat,” zegt Boudewijn van de Brand, ceo Lidl België en Luxemburg. De energie van de laadpalen is afkomstig van zonnepanelen op de daken van de supermarkten. Bart Tommelein, Vlaams minister van Energie, moedigt het initiatief aan: “In België durven nog te weinig mensen een elektrische auto kopen uit schrik dat ze niet tijdig een laadpunt vinden. Door hun laadpalen gratis ter beschikking te stellen van hun klanten, stimuleren ze elektrisch rijden. Een mooi voorbeeld van hoe de privésector ons helpt om een laadpalennetwerk uit te rollen in Vlaanderen.”

Ook de vestigingen in Elsene, Scherpenheuvel en Rocourt zijn voorzien van gratis groene stroom. En daar blijft het niet bij. “Zo krijgen dit jaar veertig filialen zonnepanelen. Onze ambitie is om tegen 2020 honderd supermarkten met zonnepanelen te hebben en daarmee ook honderd gratis laadpunten voor elektrische wagens en fietsen”, vertelt van de Brand. Vandaag zijn er in totaal 20 filialen van Lidl uitgerust met zonnepanelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.