Nieuws Oost-Vlaanderen Gregory en Anthony De Clerck tekenen voor twee nieuwe participaties

Gregory en Anthony De Clerck tekenen voor twee nieuwe participaties

Gregory en Anthony De Clerck tekenen voor twee nieuwe participaties

SINT-NIKLAAS – Met twee nieuwe participaties op rij manifesteren de broers Gregory en Anthony De Clerck, zonen van Jan en Martine De Clerck, zich opvallend op de private equity scène. De deals lopen via hun investeringsvennootschap Dovesco. De broers zetten hun schouders onder het Sint-Niklase dierenvoedingsbedrijf Vitafor en softwarebedrijf Lansweeper uit Grembergen.

Vitafor uit Sint-Niklaas brengt additieven op de markt voor de veevoederindustrie en is in zijn sector geen kleintje met liefst 30 miljoen euro omzet en een bedrijfswinst van 2,4 miljoen euro. De oprichters van het bedrijf – Jo De Kerpel en Marit Peeters – besloten recent om uit te stappen. Het Antwerpse advieshuis SDM-Valorum zocht naar nieuwe kapitaalinbreng en werkte een constructie uit waarbij liefst 40 externe investeerders elk hun duit in het zakje doen. De broers De Clerck zijn één van de vele partijen die met vers geld over de brug komen bij Vitafor, al wordt niet bekend gemaakt hoe groot hun participatie is. Ook de nieuwe CEO Koen Valgaeren stapt mee in, met de bedoeling om over enkele jaren door te groeien naar een meerderheid.    

Doveso duikt ook nog op in een ander dossier. Bij Lansweeper worden ze alvast incontournable, alhoewel ze ook co-investeerders én het management mee in de boot trekken. Lansweeper, in 2013 opgericht door Geert Moernaut, is een softwarebedrijf dat bedrijven helpt bij een efficiënter IT-beheer, inclusief bescherming tegen cyberaanvallen. De referentielijst van Lansweeper oogt indrukwekkend, en dat zowel in het binnen- als in het buitenland. 45 medewerkers maken deel uit van het succes. Lansweeper was volgens de laatst beschikbare cijfers goed voor een jaarwinst van 5,9 miljoen euro nettowinst. Goed geboerd voor wat nog altijd een start-up is.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.