Nieuws Oost-Vlaanderen Groei mee op het meest duurzame bedrijventerrein van Zuid-Oost-Vlaanderen

Groei mee op het meest duurzame bedrijventerrein van Zuid-Oost-Vlaanderen

Groei mee op het meest duurzame bedrijventerrein van Zuid-Oost-Vlaanderen

De stad Ninove en streekintercommuncale SOLVA realiseren in het noorden van Ninove het duurzaamste bedrijventerrein van de toekomst. Vier pijlers zijn cruciaal: aandacht voor lokale energieopwekking, ruimtelijke kwaliteit, biodiversiteit en slim delen en samenwerken. Het mooie is: u kan hier deel van uitmaken met uw bedrijf. Ambitie tonen en willen meewerken aan een duurzame groene toekomst zijn de kernvoorwaarden. “Een unieke kans. De zone Doorn Noord is één van de allerlaatste regionale bedrijventerreinen in Zuid-Oost-Vlaanderen”, stelt Bart Wallays van SOLVA.

Doorn Noord mikt op een tewerkstelling van 600 tot 1.000 personen. De totale oppervlakte bedraagt 23,4 ha, waarvan 17,4 ha gereserveerd is voor bedrijfspercelen. Aan het prijskaartje hangt een bedrag van 95 tot 125 euro/m² vast. “Kandidaat-bedrijven beoordelen wij niet op hun huidige stand van zaken, maar ook op hun toekomstpotentieel, de aard van de activiteit en de tewerkstelling”, verduidelijkt Alain Triest, schepen van lokale economie. “De bedrijven die zich hier vestigen, zijn bedrijven die op het terrein actief samenwerken rond tal van diensten met als doel economisch voordeel te realiseren, ecologische milieu-impact te verkleinen en de sociale cohesie tussen de bedrijven te bevorderen.”

CO2-neutraal

De krijtlijnen om deze ambitie waar te maken, staan in een ontwerp dat garant staat voor een kwalitatieve inrichting van het openbaar domein en de mede-eigendom. Er is bijzondere aandacht voor beeldkwaliteit en multimodale bereikbaarheid zonder hierbij de biodiversiteit uit het oog te verliezen. Ook bedrijven kunnen zelf hun steentje bijdragen, zonder de economische realiteit daarbij te vergeten. Een van de doelen is om voor een CO2-neutraal Doorn Noord te gaan. Dit zal onder meer gebeuren via zonnepanelen, een warmtenet met koude/warmteopslag en andere technieken om hernieuwbare energie op te wekken.

Optimale inplanting

Een andere pijler van Doorn Noord is ruimtelijke kwaliteit. De inplanting van elk bedrijf moet voor meer efficiëntie, licht en lucht op het terrein zorgen. Bovendien voorkomen minimale hoogtes en een hoog bebouwingspercentage ruimteverlies. De benutting van Doorn Noord is maximaal door het groeperen en meervoudig inzetten van verscheidene functies zoals toonzalen, kantoren, parking en bedrijfswoningen binnen het bedrijfsgebouw. De integratie van groen op het bedrijventerrein zorgt voor een duurzame synergie, tal van voordelen, en bovenal een betere werk- en beeldkwaliteit. Op vlak van mobiliteit engageert Doorn Noord zich onder meer met het Mobipunt of een knooppunt waar plek is voor bussen, deelwagens, deelfietsen, carpool … In samenspraak met de mede-eigenaars zullen er ook nog andere initiatieven ontstaan zoals een bedrijfsrestaurant, kinderopvang en was- en strijkdiensten. Waar wacht u nog op?

Ontdek meer op www.doornnoord.be. Hier vindt u ook de verkoopsvoorwaarden en hoe u een dossier kunt indienen (tegen ten laatste 31 augustus).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.