Nieuws Oost-Vlaanderen Groep Delmar neemt deel activiteiten SVK over

Groep Delmar neemt deel activiteiten SVK over

Groep Delmar neemt deel activiteiten SVK over

SINT-NIKLAAS – Op 1 maart 2021 werd een akkoord bereikt waarbij de Henegouwse Groep Delmar de bedrijfsactiviteiten van de afdeling architectonisch beton heeft overgenomen van SVK nv uit Sint-Niklaas. De productieactiviteiten van de architectonische betonafdeling worden verdergezet door de Groep Delmar onder de vennootschapsnaam “Delmar SVK” op de Sint-Niklase site. De meeste personeelsleden maakten de transitie naar het nieuwe bedrijf. De productiesite met alle installaties en faciliteiten blijft eigendom van SVK en wordt verhuurd aan Delmar.

Bruno Desmet, CEO SVK: “SVK dankt in de eerste plaats alle personeelsleden die de voorbije decennia de kwalitatieve reputatie van SVK Architectonisch Beton mee hebben opgebouwd. In navolging van strategische beslissingen zal SVK zich in de toekomst echter focussen op investeringen in de productie van vezelcement bouwmaterialen en de ontwikkeling van de 140 hectare grote industriële site. In deze context werd een overnemer gezocht met voldoende schaalgrootte en expertise om deze uitdagende productie van architectonisch beton op de best mogelijke manier verder te zetten in de toekomst.”

“We zijn ervan overtuigd dat Groep Delmar met haar impressionant overname parcours en haar brede ervaring in de productie van prefab en architectonisch beton de juiste keuze is en heel wat synergievoordelen kan bieden aan Delmar SVK”, vervolgt Desmet. “Tegelijkertijd beschouwen wij dit als een eerste externe partner die we verwelkomen op onze site in Sint-Niklaas en die toegevoegde waarde kan bieden aan onze duurzame industriële toekomst.”

Diverse oplossingen aanbieden

Benjamin Deltour, Gedelegeerd Bestuurder Delmar SVK: “Met de overname van SVK Architectonisch Beton legt Delmar de hand op een performante productiesite en breidt zij haar gamma verder uit met een aantal unieke afwerkingen inzake hoogwaardig architectonisch beton. Hierdoor kunnen wij onze klanten voortaan nog beter van dienst zijn en hen doorheen het bouwproces diverse oplossingen inzake prefab en architectonisch aanbieden. Dat is de strategie waaraan wij als ondernemers ook in deze uitdagende tijden trouw blijven.”

“Uiteraard zijn wij verheugd om bij deze overname een team van ervaren medewerkers terug te vinden die wij op onze beurt ook een mooi perspectief kunnen bieden naar de toekomst toe. Zonder hen heeft een dergelijke overname geen zin, en dat zij zich zo snel en met overtuiging bereid hebben getoond om met ons in dit verhaal te stappen, sterkt ons enkel in de overtuiging dat alle elementen aanwezig zijn om van deze overname een succes te maken.”

Mooi parcours

De familiale Groep Delmar met hoofdkantoor in Komen heeft 4 productievestigingen in België en Frankrijk en is daarbuiten commercieel actief in Nederland, Luxemburg, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. De groep wordt geleid door eigenaars José en Benjamin Deltour. Ze zijn sinds 1993 actief op de bouwmarkt als producent van prefab betonelementen zoals trappen, balkons en gevelpanelen. De bedrijven Betsinor (FR) en Delmar Prefa maken deel uit van de Groep Delmar en in 2019 werd eveneens het bedrijf Elbeton uit Aalter overgenomen. Met de overname van SVK Architectonisch Beton verwerft de Groep Delmar een vijfde productievestiging en kan hiermee het volledige gamma architectonisch beton aan haar klanten aanbieden, inclusief gepolijst sierbeton.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.