Nieuws Oost-Vlaanderen Groep INTRO, Bizbike en Vélo-Boxx stellen samenwerking voor

Groep INTRO, Bizbike en Vélo-Boxx stellen samenwerking voor

Groep INTRO, Bizbike en Vélo-Boxx stellen samenwerking voor

DEINZE – Vandaag, woensdag 11 maart, stelden Hans Huyghe van Groep INTRO, Lander Tibergyn en Louis Vanhove van Bizbike, Wim De Boeck van Vélo-Boxx en gedeputeerde Kurt Moens van de Provincie Oost-Vlaanderen een uniek samenwerkingsverband voor tussen een sociaal economiebedrijf en een bedrijf uit de reguliere economie. Het succesvolle project dat Groep INTRO vorig jaar realiseerde met Bizbike, wordt in 2020 verdergezet en aangevuld met een tweede samenwerking met Vélo-Boxx. Dit alles met de financiële steun van Provincie Oost-Vlaanderen.

In 2019 sloegen Bizbike en Groep INTRO de handen in elkaar voor het project ‘Samen voor een duurzame en inclusieve dienstverlening’. Het Fietspunt van Deinze werd omgedoopt tot een servicepunt waar Veloci-fietsen werd aangeboden. Medewerkers van Groep INTRO werden opgeleid in klantgerichtheid, kregen commerciële tools aangereikt en ontwikkelden tal van generieke competenties. Tussen juni en oktober ontvingen ze kandidaat kopers, verschaften hen de nodige fietstechnische info en stelden het aanbod van een bakfiets over een plooifiets tot de gewone stads-e-bikes voor.

Het opleiden van de medewerkers en de professionele uitbouw van het servicepunt, kon gerealiseerd worden dankzij een projectsubsidie van €20.000 van de Provincie Oost-Vlaanderen voor innovatie en professionalisering door samenwerking tussen reguliere en sociale-economie-ondernemingen.

Vervolg in 2020

Het succes van de samenwerking in 2019 nam ondertussen een doorstart in 2020. Op vandaag wordt (naast Deinze) werk gemaakt van de uitbouw van extra servicepunten in Oostende en Vilvoorde. Halle en Brugge volgen weldra. De verderzetting van het project biedt nog meer medewerkers van Groep INTRO de mogelijkheid hun kennis en vaardigheden te versterken waardoor hun kansen op doorstroom aanzienlijk toenemen.

Voor de samenwerking in 2020 vonden Vélo-Boxx en Groep INTRO elkaar. Binnen het project ‘Samen plaatsen we ze beter’, worden in wijken, bij particulieren en in opdracht van lokale besturen in Vlaanderen en Brussel, fietstrommels geplaatst. Fietstrommels bieden fietsers ten allen tijde de kans hun fiets comfortabel en veilig te stallen. Na een korte opleiding gaan medewerkers van Groep INTRO en Vélo-boxx samen de baan op en garanderen een uitstekende service voor, tijdens en na het plaatsen.

Provincie Oost-Vlaanderen subsidieert

Ondernemers of kmo’s met een creatief idee dat zorgt voor innovatie en/of professionalisering kunnen een subsidie aanvragen bij Provincie Oost-Vlaanderen van maximaal 20 000 EUR. Voor de realisatie ervan moeten ze samenwerken met een sociale-economie-onderneming. Indienen kan ten laatste op 30 september 2020. Het volledige reglement en aanvraagformulier zijn terug te vinden op: www.oost-vlaanderen.be/sociale-economie

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.