Nieuws Oost-Vlaanderen Grondstoffenlevering uit Hongarije veroorzaakte salmonellabesmetting bij Barry Callebaut

Grondstoffenlevering uit Hongarije veroorzaakte salmonellabesmetting bij Barry Callebaut

Grondstoffenlevering uit Hongarije veroorzaakte salmonellabesmetting bij Barry Callebaut

WIEZE – De oorzaak van de salmonellabesmetting bij chocoladefabrikant Barry Callebaut is achterhaald. Eén batch gecontamineerde lecithine, een grondstof, ligt aan de oorsprong van de externe besmetting, meldt het bedrijf dinsdag. Dat lot is afkomstig van een producent uit Hongarije, zo werd vernomen bij het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV).

LEES OOK. Salmonella ontdekt in grootste chocoladefabriek ter wereld: Callebaut legt productie in Wieze stil

“Op basis van intern onderzoek, en bevestigd door de testresultaten van externe en onafhankelijke laboratoria, stelt Barry Callebaut vast dat één batch gecontamineerde lecithine, die de oorsprong is van de salmonellabesmetting, via transport met een derde partij binnenkwam in onze fabriek in Wieze en afkomstig is van een lecithinefabrikant”, zegt woordvoerder Korneel Warlop van Barry Callebaut.

Het bedrijf communiceert de namen van de bedrijven niet, klinkt het nog. Maar bij het FAVV klinkt het dat het om een producent uit Hongarije gaat. Het FAVV had eerder een waarschuwing verstuurd via het RASFF-waarschuwingssysteem (Rapid Alert System for Food and Feed, nvdr.), aldus woordvoerster Hélène Bonte.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.