Nieuws Oost-Vlaanderen Groupit verlaagt kosten KMO’s met groepsaankopen

Groupit verlaagt kosten KMO’s met groepsaankopen

Groupit verlaagt kosten KMO’s met groepsaankopen

RONSE – Na myTelecom en myPrinter, lanceert IT-bedrijf NGX3 deze maand een nieuw softwareplatform waarmee ze via groepsaankopen onafhankelijk de algemene kosten van KMO’s willen verlagen.

“Onder algemene kosten verstaan we kosten die niet bedrijfskritisch zijn zoals transport, sociaal secretariaat, afvalophaling, (auto)verzekering, tankkaart,… Al deze zaken vergelijken en op zoek gaan naar de beste prijs neemt enorm veel tijd in beslag. Een zaakvoerder heeft wel betere dingen te doen. Wij onderhandelen met de leveranciers onafhankelijk een persoonlijke offerte voor elk lid van onze aankoopgroep. Naargelang de aankoopgroep verzamelen we tot wel 50 of meer bedrijven. Wij vergelijken deze 50 persoonlijke offertes waardoor je meteen zwart op wit kan zien hoeveel je bespaart”, vertelt Hannes Verhoeven.

Van grote spelers tot kleine KMO’s

Het verhaal van NGX3 uit Ronse begon in 2012 oorspronkelijk met de monitoring van het telecomverbruik van grote ondernemingen. “Met de onafhankelijke software van myTelecom toonden we ondernemingen, aan de hand van hun profiel, de voordeligste keuze.” Momenteel gebruiken zo’n 200 grote bedrijven, waaronder Willy Naessens, hun software. Toch is dit niet voldoende volgens Verhoeven: “We willen graag alle bedrijven adviseren over het beheer van hun kosten en vinden het daarom jammer dat we een belangrijke doelgroep niet konden helpen: de KMO’s … Met Groupit willen we daar verandering in brengen.”

Samen naar de onderhandelingstafel

Groupit onderhandelt onafhankelijk met leveranciers en verhoogt zo de onderhandelingspositie en slagkracht van de kleine en grote KMO’er. “Om dit mogelijk te maken, moet je aantallen creëren. Dit doen we door aankoopgroepen te maken waar KMO’s zich kunnen bij aansluiten”, gaat Verhoeven verder.

Ondernemingen kunnen zich vrijblijvend en gratis registreren op groupit.be en kiezen bij welke groep ze zich willen aansluiten. Groupit biedt bovendien de mogelijkheid aan om zelf groepsaankopen voor te stellen. “Eenmaal we genoeg bedrijven verzameld hebben, nemen we de gegevens (huidige tarieven en servicevoorwaarden) van onze leden mee naar de onderhandelingstafel. Zodra het onderhandelde contract door de klant aanvaard wordt, betaalt hij een eenmalige servicekost.”

Vergelijk met andere kmo’s

NGX3 blijft zijn platformen continu verder ontwikkelen. “Binnen enkele weken zal het voor de gebruikers tevens mogelijk zijn hun huidige factuur anoniem te vergelijken met de tarieven die andere kmo’s betalen. Op die manier kunnen ze hun eigen kosten aftoetsen in de markt en ontdekken dat andere bedrijven minder betalen door gebruik te maken van de groepsaankoop”, besluit Verhoeven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.