Nieuws Oost-Vlaanderen Halve marathon staat centraal tijdens vierde editie Haven Gent Loopt

Halve marathon staat centraal tijdens vierde editie Haven Gent Loopt

Halve marathon staat centraal tijdens vierde editie Haven Gent Loopt

Op zondag 2 april vindt de vierde editie van Haven Gent Loopt plaats. Aan de startplaats aan de Rigakaai worden dan weer duizenden lopers verwacht. Zij lopen op dit unieke parcours langs dokken, over kaaien en door heel wat bedrijven, waar men letterlijk de activiteiten van de Gentse haven ziet. Aan de vorige drie edities deden tot 4.000 lopers mee.

Haven Gent Loopt met start- en aankomstplaats aan de Rigakaai heeft een aanbod voor jong en oud en voor zowel beginnende als geoefende lopers. Naast de Chiquita Kids Run van 1 kilometer is er keuze tussen 5 km, 10 km, halve marathon en 21 km run&bike. Bij die laatste wisselen één fietser en één loper elkaar steeds af.

Aan de halve marathon wordt dit jaar extra aandacht besteed. Zo wordt onder meer voor het eerst een pacer team voorzien. Dat zijn tempomakers die de andere lopers in een vooraf bepaalde tijd binnenloodsen. Ook wordt er op het parcours een vierde bevoorrading toegevoegd. De organisatie verwacht voor de halve marathon heel wat extra deelnemers, aangezien deze afstand in de loopwereld de voorbije jaren enorm gegroeid is qua populariteit.

Haven Gent Loopt voorziet op de eerste zondag van de paasvakantie een sfeervol dorp met attracties, animatie en eetstandjes voor deelnemers en supporters. Tijdens de hele duur van het evenement wordt er kinderopvang voorzien. Traditiegetrouw staan ook heel wat havenbedrijven met een team van lopers aan de start. Geïnteresseerden kunnen zich zowel individueel als in groep of per bedrijf inschrijven via www.havengentloopt.be. Haven Gent Loopt is een organisatie van Havenbedrijf Gent, Gentloopt.be en Golazo sports.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.