Nieuws Oost-Vlaanderen Hedin Automotive lanceert podcast “Plan Elektrisch Rijden”

Hedin Automotive lanceert podcast “Plan Elektrisch Rijden”

Hedin Automotive lanceert podcast “Plan Elektrisch Rijden”

SINT-NIKLAAS – De verkoop van hybride en elektrische wagens zit erg in de lift, al blijkt er toch nog een zekere drempelvrees te bestaan bij heel wat automobilisten. Met “Plan Elektrisch Rijden”, een nieuwe 5-delige podcast, wil Hedin Automotive, de grootste dealergroep van Mercedes-Benz in België, een antwoord bieden op alle courante en minder courante vragen van automobilisten die de overstap overwegen. “De podcast biedt bevattelijke informatie rond alle concrete praktische en financiële aspecten van het (deels) elektrisch rijden.”

“We merken bij onze eigen klanten elke dag dat er toch nog heel wat vragen en vooroordelen bestaan over elektrisch rijden”, verduidelijkt Evy Andries, Marketing Director bij Hedin Automotive. “De mensen zien als het ware soms door de bomen het bos niet meer. Maar bepaalde dingen leg je niet zomaar op 1-2-3 uit en lange artikels of video’s over soms iets technischere materie vinden ook niet altijd hun weg naar de automobilist. Dus zochten we, parallel aan ons initiatief om een Mercedes-EQ Experience Center te openen in Gent (waar iedereen laagdrempelig kan binnenstappen met al zijn vragen en twijfels rond elektrisch rijden), nog naar een bijkomende en impactvolle manier om te informeren.”

“We kwamen al snel bij een podcast uit. Het is niet alleen een steeds populairder wordend medium, het is ook de ideale manier om letterlijk in het oor te kruipen van mensen die bewust op zoek zijn naar goed gebrachte inhoud en daar graag ook even de tijd willen voor maken terwijl ze in de auto zitten of gaan joggen bij voorbeeld.”

Een podcast voor iedereen

Toch is dit geen specifieke Mercedes-Benz podcast. In “Plan Elektrisch Rijden” kijkt Hedin Automotive namelijk veel verder dan de ster op de eigen motorkap en wordt de luisteraar écht breed en algemeen geïnformeerd. De podcast volgt actrice en Joe-DJ Elke Van Mello in haar zoektocht naar een nieuwe wagen, en het liefst zou ze daar een “groene” wagen van maken. Maar tussen droom en werkelijkheid zitten voor Elke nog vele vragen. Want wat is dat eigenlijk, een hybride of elektrische auto? Waarin verschillen ze, hoe rijden ze, hoe laad je op en wat met het kostenplaatje?

Elke praat met experts van wie ze heldere antwoorden krijgt op heel herkenbare vragen, maar ze ging ook zélf een en ander uitzoeken. Het resultaat is een informatieve podcast in een prettig wegluisterend en entertainend jasje.

Een professionele aanpak

Maar Hedin Automotive ambieerde méér dan het brengen van een reeks audiointerviews en dus gingen ze in zee met professionele podcastmakers. En die vonden ze bij Uitgesproken, de podcastmakers van Mediahuis, de internationale mediagroep waar ook Made in deel van uitmaakt.

“Elektrisch rijden is een hot topic, waarover je bijzonder veel kunt vertellen”, zegt Wouter Van Driessche, creatief directeur van Uitgesproken. “Podcasts lenen zich daar uitstekend toe. En we voelden bij Hedin Automotive een grote nieuwsgierigheid naar het medium, en een groot enthousiasme om het te ontdekken. “Plan Elektrisch Rijden” werd een traject van co-creatie, waarin veel mensen elkaar vonden, zowel achter de microfoon als in regie, montage en sounddesign. Er ontstond een heel fijne chemie bij het maken en dat voel je, tussen de regels van de dialogen en tussen de noten van de op maat gemaakte soundtrack. Ik ben echt trots op wat we samen maakten.”

Plan Elektrisch rijden is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Google Podcast.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.